Latin Amerika’da antisemitizm rüzgârları

İsrail ile Hamas arasında Koruyucu Hat Operasyonu’nun başladığı günden itibaren Latin Amerika ülkelerinde, yaşanan antisemit eylemlerini yakın takibe alan ADL, yaşanan olumsuz gelişmeleri listeledi:

Dünya
13 Ağustos 2014 Çarşamba

Uruguay Posito’da Yahudilerin nüfusça yoğun yaşadığı Montevideo bölgesinde, Yahudilere ait evlerin kapılarına gamalı haçlar çizildi. Ciu¬dad de la Costa’daki bir kumsala spreyle ‘Yahudiler ülkemden dışarı’ yazıldı.

 Brezilya São Paulo’da bir Yeşiva öğrencisi okuldan çıkarken saldırıya uğradı; Kiruv Achim Sinagogu’nun dış duvarına gamalı haç çizildi ve ‘Nazi’ yazıldı. Brasilia’da İsrail Konsolosluğu’nun tabelası üzerinde Davud’un Yıldızı bulunan bir posterle örtüldü.

 Şili Santiago’da hükümet binasının dışında  toplanan protestocular, “Yazıklar olsun İsrail, Nazilerden de beterler, tüm dünya onları kınıyor,” yazılı dövizler taşıdılar.

 Venezuela Venezuela’da 2 Ağustos’ta çeşitli hükümet yetkililerinin de katılımı ve onayı ile geniş çaplı İsrail karşıtı eylemler yapıldı. Ülkede yaşayan Yahudilere, Filistinlilere destek ve İsrail’in askeri operasyonunu kınama mesajları yayınlaması için çağrı yapan Devlet Başkanı Nicolas Maduro da dâhil olmak üzere, birçok hükümet görevlisi sosyal medyada açıklama yaptı. Karakas’ta bir metro durağında ‘Ülkeye faydan olsun, bir Yahudi öldür’ yazısı dikkat çekti.