Filistin yanlısı protestolar artıyor

İsrail ile Hamas ateşkes görüşmeleri için bir araya gelirken tüm dünyada Filistin yanlısı gösteriler sürüyor

Dünya
13 Ağustos 2014 Çarşamba

Cumartesi günü New York’ta bir araya gelen 500 kadar aktivist İsrail’in Gazze’deki harekâtını protesto etti.  Columbus Meydanı yakınlarında toplanan aktivistler Birleşmiş Milletler Genel Merkezi’ne yürüdü. Yürüyüş sırasında, “Özgür Filistin! İşgal suçtur!” sloganları atıldı.  Aktivistler ayrıca ABD’nin İsrail’e yaptığı yardımların da kesilmesini istedi.

Arap ve Yahudileri birleştirmeyi amaçlayan bir sosyal medya hareketi de BM Merkezi’nin yakınındaki Dag Hammarskjold Plaza’da mum ışıklarıyla sabaha kadar sessiz bir protesto gösterisi düzenledi.

Cumartesi günü Güney Aftika’nın Cape Town şehrinde de on binlerce kişi İsrail’in harekâtı durdurması amacıyla bir protesto yürüyüşü düzenledi. Yürüyüşün Güney Afrika’daki apartheid rejiminin sona ermesinin ardından düzenlenen en büyük gösterilerden biri olduğu belirtiliyor. Cape Town Güvenlik ve Emniyet Şefi Richard Bosman’ın sayıları 30 ile 50 bin arasında değişen göstericilerin yürüyüş sırasında hükümete İsrail Büyükelçisi’nin ülkeden atılması için çağrıda bulunduğunu belirtti.