İtalya’da ırkçı imama sınır dışı

Venedik yakınlarındaki bir camide imamlık yapan Raoudi Albdelbar verdiği antisemit içerikli vaazlar nedeniyle sınır dışı edildi

Dünya
13 Ağustos 2014 Çarşamba

İtalya İçişleri Bakanlığı, Venedik şehrinde imamlık yapan Faslı Raoudi Albdelbar’ın verdiği antisemit içerikli vaazlar nedeniyle ülkeden sınır dışı edildiğini duyurdu. Albdelbar’ın bir vaazında Yahudileri hedef alarak, “Ey Allah’ım, onların her birini teker teker say ve en sonuncusuna kadar her birini öldür” dediği bildirildi.  Vaaz sırasındaki görüntüleri Washington merkezli, The Middle East Media Research Institute (MEMRI) adlı medya izleme grubu tarafından kaydedilen Albdelbar’ın daha önce de içişleri bakanlığı tarafından kamu düzeninde rahatsızlık yarattığı, ulusal güvenliği tehdit ettiği ve dini ayrımcılığa teşvik ettiği gerekçesiyle suçlandığı belirtildi.

İtalya İçişleri Bakanı Angelino Alfano, “Bir vaazın bu kadar açık bir şekilde antisemit içerikli olması, şiddet ve dini nefrete teşvik edici olması kabul edilemez,” açıklamasını yaptı. İsrail ile Hamas arasında yaşanan savaş nedeniyle Avrupa’da antisemitizmin yükseldiği bir dönemde, Albdelbar’ın İtalya’dan sınır dışı edilmesi dikkat çekici bir gelişme olarak yorumlandı.