Gazze operasyonu küresel antisemitizmi zirveye çıkardı

ADL,(İftira ve İnkarla Mücadele Derneği) İsrail’in Gazze operasyonunun, Avrupa, Güney Amerika, Kanada, Avustralya, Kuzey ve Güney Afrika’da antisemitizmi inanılmaz bir şekilde arttırdığını açıkladı.

Dünya
14 Ağustos 2014 Perşembe

ADL’nin yeni yayınladığı rapor Gazze operasyonu sırasında dünyada değişik ülkelerde yaşayan Yahudi azınlıklara ve mallarına yapılan saldırıları gözler önüne seriyor.

Raporda İsrail düşmanlığının Yahudi karşıtlığı ile birleştirildiği ayrıca belirtiliyor.

ADL, Gazze operasyonu sırasında dünyanın değişik ülkelerinde yaşayan Yahudi vatandaşlara yapılan saldırılardan bazı örnekleri şöyle açıkladı.

Fas, Casablanca’da bir haham genç bir adam tarafından saldırıya uğradı. Saldırgan hahama İsrail’in Gazze’ye hava saldırısı nedeniyle eylemi yaptığını belirtti. Hahamın burnu ve bir kaburga kemiği kırıldı.

Hollanda’da Holokost Anıtı üzerine ‘Hür ve Bağımsız Gazze’ grafitisi   yazıldı.

Güney Afrika’da Yahudi cemaati üyeleri telefon ve sosyal medya vasıtası ile Gazze operasyonu yüzünden tehdit mesajları aldılar.

ADL Başkanı Abraham H. Foxman listenin uzayıp gittiğini Gazze savaşının tüm dünya Yahudilerine karşı bir tepkiye dönüştüğünü belirtiyor.

Foxman şöyle konuşuyor: “ Fransa’dan Arjantin’e, Kanada’dan Şili’ye, sinagoglar, Yahudi kültür merkezleri, Yahudi dükkanları, tipik Yahudi kıyafeti giyen kişiler saldırıya uğradı.

Antisemitizm sokaklarda adeta soluduğumuz havada artık.”