Apple’ın İsrail üniversitesinden mezun Arap genel müdür yardımcısı ile tanışın: Johny Srouji

Dünyanın en yaratıcı teknoloji şirketlerinden Apple, Arap asıllı bir İsrail vatandaşı olan, İsrail’in en prestijli üniversitesi Technion mezunu John Srouji’yi genel müdür yardımcısı olarak atadı.

Dünya
18 Ağustos 2014 Pazartesi

Lisans ve lisans üstü eğitimini  Technion Üniversitesi’nde tamamlayan  Hayfa doğumlu Srouji, 2008 yılına kadar ünlü bilgisayar çipi yapımcısı İntel ve ardından IBM’in İsrail ofislerinde çalıştı.

Daha sonra ABD’ye göç ederek teknoloji devi Apple firmasına katılan Arap mühendis, firmanın akıllı telefonlarında kullandığı A4 çipinin geliştirilmesinde rol aldı.

Apple’ın hardware ekipmanlarının geliştirilmesinden sorumlu olacak Genel Müdür Yardımcısı Srouji, doğrudan firmanın CEO’su Tim Cook’a rapor verecek. 

Srouji, başarılı kariyerine ve doğduğu topraklardan kilometrelerce ötede yaşamasına rağmen memleketini hiç unutmadı.

Apple yönetimine yakın kaynaklara göre, Arap mühendis 2011’de Apple’ın önemli araştırma geliştirme laboratuvarlarından birinin İsrail’de açılması için büyük çaba göstermiş. 

İsrail’deki ilk araştırma merkezini Herzliya’da açan Apple, daha sonra Tel Aviv ve Ra’anana’da ofisler açmış, İsrail teknoloji şirketlerinden PrimeSense’i 350 milyon dolara, Anobit’i ise 400 milyon dolara satın almıştı.