İngiltere’de Yahudiler sokakları dolduracak

Geçtiğimiz yaz Avrupa ve İngiltere’de antisemitizmin tavan yapması İngiliz Yahudilerini harekete geçirdi, cemaatler Ekim ayı içinde Manchester ve Londra’da antisemitizm karşıtı sokak gösterileri planlıyorlar.

Dünya
7 Ekim 2014 Salı

Yapılacak gösteriler ile ilgili olarak basına bir açıklama yapan İngiliz Yahudi cemaati yetkilileri, şimdiye kadar Yahudilerin seslerini sokak gösterileri yaparak kamuoyuna duyurmayı bir seçenek olarak görmediklerini ancak günümüzde bunun gerektiğini belirtiyorlar.

Manchester’da 19 Ekim’de yapılacak antisemitizm karşıtı gösteri öncesi The Media Lined sitesine konuşan İngiliz Yahudi Cemaati yetkililerinden Raphi Bloom, son zamanlarda artan antisemitizm için şöyle diyor: Antisemitizm İngiltere’de her zaman vardı ancak bizi şoke eden gerçek, bu aşırı görüşlerin artık ne kadar yanımıza geldiğidir. Bugün maalesef beraber okula gittiğimiz, aynı iş yerinde çalıştığımız, en yakın arkadaşlarımızın Yahudi karşıtı görüşler ileri sürdüğünü görmekteyiz.

Zaman ilerledikçe bir zamanlar sadece ‘İsrail karşıtı’ olan bu kişilerin görüşleri mutlak bir Yahudi düşmanlığına kaymaktadır.”