Ufuk Evrim Karadağ ile işletmesini üstlendiği Fratelli La Bufala İstanbul’u, nezih ortamını, keyifli servisini, benzerlerini ancak Napoli’de tadabileceğiniz ‘Napoliten pizza’ ve manda sütünden yapılmış gerçek ‘mozzarella’ peynirinin eşsiz lezzetlerini konuştuk
Bu bir reklamdır
Bize biraz kendinizden bahseder misiniz? Fratelli la Bufala’nın işletmesini ne zaman üstlendiniz?
Doğuş Üniversitesi, İngilizce İşletme, Yeditepe Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü, Bilgi Üniversitesi, Pazarlama İletişimi Master Programı ardından yurtdışında BBSI (Bournemouth Business School of International)’da Pazarlama, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık sertifika programı ile tamamladım. Uzun yıllar, bankacılık ve finans sektörü hizmetlerinde bulundum. Bu arada her bankacının hayalinde olan yiyecek içecek sektörüne ve gastronomiye ilgim nedeni ile EKS Mutfak Akademisi Yiyecek & İçecek Yönetimi Kursu’nu da tamamladım ve birikimimi bu sektörde sürdürmeye karar verdim.
1 Kasım 2012 yılından bu yana uluslararası Napoli Restoran zinciri ‘Fratelli La Bufala-Loft Plaza’nın işletme sahibi olarak nezih ortamında, keyifli servisi ile lezzet düşkünlerini ağırlamayı sürdürüyoruz…
Hizmet anlayışınız nedir? Özetle, yemekler mi ön plandadır yoksa ortam ve müşteri profili mi?
Tabii ki önceliğimiz İstanbul’da İtalyan mutfakları arasında bir ilk olan; İtalya’nın üç büyük gastronomi bölgesinden biri Napoli’nin 300 yıllık mutfak geleneğinin mirasçısı ve dünyada 100’ü aşkın şubesi ile en büyük İtalyan pizza grubu zinciri Fratelli La Bufala’nın Napoliten lezzetlerinin ve ambiyansının standartlarını sürdürerek, konuklarımıza sunmak... Bildiğiniz gibi 2008 yılından bu yana İstanbul’da ki ilk ve tek mekânı ile bu tatlardan vazgeçemeyenlerin uğrak restoranlarından biri Fratelli La Bufala…
Yine dünyaca ünlü ödüllü proje Levent Loft Plaza’da hizmet veriyoruz. Bulunduğumuz bölge ve yoğun ortam nedeni ile müşteri profilimize, deneyimli mutfak ve servis kadromuz ile nezih, sakin ve ev rahatlığında bir ortam sunuyoruz. Biz lezzet dolu bir kaçış noktasıyız…
Hem yemeklerimizde, servisimizde, hem de ortamımızın ahenginde bir bütün olmayı amaçlıyoruz.
Ayda bir kez müzikli geceler düzenliyor ve seçkin sanatçıların canlı performanslarına da yer veriyoruz mekânımızda…
Mutfağınızdan biraz bahseder misiniz? Menüleri neye göre oluşturuyorsunuz?
Fratelli La Bufala- Levent Loft mutfağı; geleneksel Napoli stilinde hazırlanmış odun alevli tuğla pizza fırınından ‘Gurme Napoli pizzaları’ ‘taze el yapımı ekmek’ yanı sıra; manda sütünden ‘gerçek mozzarella peyniri’, el yapımı makarnalar, Türkiye’den Ege bölgesi domatesi ve mevsiminde iyi üretim sebzeler, manda sütü kremasından elde edilen tatlılar ve İtalyan peynirlerden oluşuyor… Menümüzde ‘Akdeniz Tipi Beslenme’ çizgisini Türk lezzet severlerle paylaşmayı sürdürüyoruz.
Standart yemeklerimizin yanı sıra; Yılda iki kez sezona göre derlenen menümüzde, Türk damak tadı ve müşteri profilimizin dinamikleri de etken oluyor.
Menüde öne çıkan seçenekler nelerdir?
Vazgeçilmezimiz; pizzalarımız ve manda sütünden yapılan gerçek mozzarellamız…
İstanbulluları gerçek gurme Napolitan pizzası ile tanıştıran Fratelli La Bufala’da, birinci kalite unu ile özel mayalanan hamuru ile yapılır. Bu nedenle Fratelli La Bufala’nın tüm şubelerinde hep aynı hamur çoğaltılarak her yerde aynı geleneksel lezzet korunur.
Pizza’nın doğum yeri olan ve pizza yapımının bir sanat olarak görüldüğü Napoli’den dünyaya yayılan benzersiz ‘Napoliten pizza’larımızın yapımı, geleneksel Napoli stilinde hazırlanmış volkanik topraktan özel olarak imal edilip, getirtilen odun fırınlarında gerçekleşir. Napoli pizzası 32 cm çapında, kenar yüksekliği 2 cm, hamuru ise 3 milim kalınlığında ve lezzetini kaçırmamak için 8 dakika içinde yenilmesi gerekiyor. Napoli pizzasının önemli özelliklerinden biri de, domates sosunun pizzayı ıslak hale getirmesi.
20 çeşitten fazla pizzanın yer aldığı menümüzde; pizzaların farklı lezzetinin nedeni, her porsiyonda 100 gr manda sütünden yapılan mozzarella peyniri kullanılması ve pizzanın özel seçilen sebzelerle tamamlanması olarak belirtiliyor.
Özel olarak yaptırılan manda sütünden ekşi krema, unu farklı özel hamurun üzerine sıvanıyor, ardından da güneşte olgunlaşmış domates püresi yayılıyor, en üstte de mozzarella peyniri serpiştiriliyor ve özel fırınında odun ateşinde pişiriliyor.
Ayrıca bu kış sezonunda da menümüz de ‘El Yapımı Makarnalar’, ‘Taze Zeytinyağlı Antipasta’lar’ öne çıkan lezzetlerden…
Fratelli La Bufala’nın dekorasyonunda ön plana çıkan detaylar nelerdir?
Levent Loft’taki mekânımızda modern, sıcak ve yalın bir dekorasyonumuz var. Duvarlarımızda Ressam Gennaro La Bufala tarafından bizzat gelerek yerinde yaptığı İstanbul’un ruhunu, Fratelli La Bufala’nın tarihi ve marka içeriğini yansıtan mekâna özel resim çalışmaları yer alıyor. Bu özel çalışma tüm dünyadaki Fratelli La Bufala restoranlarında dekorasyonun değişmez parçası olarak uygulanıyor.
Ayrıca bölge şarapçılığını vurgulayan şişelerden oluşan şeffaf duvarımız da ilgi çekici…
Kimlere hitap ediyorsunuz, müşteri profilinizi daha çok kimler oluşturuyor?
Müşteri profilimiz haftanın dinamiklerine ve saatlere göre değişken, ağırlıklı hafta arası iş dünyasının, alışverişin kalbinin attığı Maslak ve Levent’te; öğlenleri bayanların alışveriş aralarının, çalışan kesimin iş yemeklerinin, akşamları ‘after work’ buluşmalarının keyifli ve lezzetli adresiyiz. Cumartesi günleri de ailelerin, gençlerin pizza partilerine de ev sahipliği yapıyoruz. Menü fiyatlarımızın da hizmet ve mutfak standartımıza nispeten oldukça uygun olması her kesimden müşteriye hitap ediyor.
Davet ve organizasyon ve toplantılara ev sahipliği yapıyor musunuz? Kaç kişiye hizmet verebiliyorsunuz?
Birçok şirket ve özel toplantı, lansman gibi etkinliklere ev sahipliği yapıyoruz.
74 kişilik yemek, 200 kişiye kadar kokteyl kapasitemiz ile şirket yemekleri veya kokteyl organizasyonları, happy hour partileri ve taleplere özel hazırlanan alternatif fikir ve sunumlar eşliğinde farklı etkinlikler gerçekleştirebileceğiniz bir mekânız. İş arkadaşlarınız, dostlarınız ve çocuklarınıza ‘Özel Toplu Davet ve Pizza Partileri’ için özel set menüler ile seçkin servis ve imkânlar sunuyoruz.
Öğle veya akşam yemeği için rezervasyon gerekir mi?
Genelde rezervasyon gerekmekte, özellikle uzak mesafeden geliyor iseniz…
Sizce Fratelli La Bufala ‘yı benzerlerinden ayıran en belirgin özellik nedir?
Türk lezzet takipçilerini ve özellikle İstanbulluları gerçek gurme Napoliten pizzası ve yine gerçek manda sütünden mozzarella ile tanıştıran, buluşturan bir markayız… Bu girişim sektörde birçok İtalyan markaya cesaret verdi, tedarikçilerin de önünü açtı.
Diğer önemli farkımız; bölgedeki yoğunluk ve telaşın içinde sakin, buluşma noktası olan konumumuz, lezzet lezzet ve lezzet…Ve tabi ki servis ve uygun fiyatlar…