“Sadece Yahudiliğin değil, insanlığın düşmanı"

Paris saldırısındaki terör kurbanları toprağa verildi

Dünya 0 yorum
14 Ocak 2015 Çarşamba

Paris’teki Charlıe Hebdo’ya düzenlenen saldırının ardından terörün hedefi olan şehrin doğusundaki kaşer markette hayatını kaybeden dört Fransız Yahudi, salı günü İsrail’de toprağa verildi.

Yaklaşık iki bin kişinin katıldığı cenaze töreninde İsrail siyasetinin önemli isimlerinin yanı sıra Fransa’dan da yüzlerce kişi katıldı. Törende konuşan İsrail Başbakanı Netanyahu, dört kurbanın sadece Yahudi oldukları için öldürüldüklerini vurgulayarak “Bunlar sadece Yahudilerin değil, tüm insanlığın düşmanı. Şimdi tüm medeni dünyanın birlik olup bu düşmanların kökünü kazıma zamanı geldi” dedi. İsrail Devlet Başkanı Rivlin de “Buradaki antisemitizmi yok saymak tehlikeli olacaktır. Avrupalı liderlerin Yahudilerin kıtadaki güvenliğini yeniden sağlaması için sıkı önlemler almasının zamanı geldi; Paris’te, Toulouse’da veya Brüksel’de” dedi.

9 Ocak’ta Paris’in Porte de Vincennes bölgesindeki kaşer süpermarkette 19 kişinin rehin alınması olayında hayatını kaybeden dört kişinin - Yoav Hattab (21), Philippe Braham (40), Yohan Cohen (22), ve Francois-Michel Saada (60) – cenazeleri ailelerinin isteği üzerine İsrail’e götürüldü. Kurbanlar Kudüs’te, Givat Şaul Mezarlığı’nda toprağa verildi.

1 Yorum