Sıradan lezzetlerden sıkılıp farklılık arayanların yeni adresi olan BASILICO Restaurant & Bar, Gayrettepe’nin sakin noktalarından birinde müşterilerini ağırlıyor.
Bulunduğu konumun dışında yemeğinize eşlik eden müzikleri de son derece seçkin bir zevkin ürünü. Kurucusu Fethi Erçin ile davetlerin vazgeçilmez mekânı olan Basilico’nun özelliklerini, müşteri profilini, hizmetlerini ve yenilikleri konuştuk
Bize kısaca kendinizden bahseder misiniz, Basilico’nun işletmesini ne zaman üstlendiniz?
Elektrooptik, 1973 senesinde kongreler için görsel ve işitsel teknik hizmetler sağlamak amacıyla kuruldu. Kısa süre içerisinde yan hizmet birimleri oluşturarak bir proje şirketine dönüşen Elektrooptik, halen dünya çapında kanıtlanmış başarısı ile uluslararası kongreler dünyasında faaliyetlerini sürdürmekte.
Yıllar içerisinde şirketin faaliyet alanları genişleyerek Dekoryum ile sahne düzenlemeleri ve her türlü dekoral tasarım; Done Organizasyon ile de her türlü catering, süsleme ve organizasyon hizmetleri sunmaya başladı. 2010 yılında hizmete açılan Aura Suites ile şirket konaklama sektöründe de faaliyet göstermeye başladı.
Şirket, 40 yıllık tecrübesini son olarak Basilico Restaurant ile yiyecek - içecek sektöründe hayata geçirdi.
Hizmet anlayışınız nedir? Özetle, yemekler mi ön plandadır yoksa ortam ve müşteri profili mi?
Yemeklerimizde tabi ki çok iddialıyız. Dünya mutfağından örnekler sunan Fransız bir şefimiz ve menümüzde Osmanlı mutfağından esintiler ekleyen bir Türk şefimiz var. Bunun yanı sıra gerek iç dizayn, gerek ambiyans olarak da bölgemizdeki sayılı restoranlardan biriyiz diyebiliriz. Misafir profilimiz ise hem iş ve sanat dünyası hem de yabancı konuklardan oluşuyor.
Mutfağınızdan biraz bahseder misiniz? Menüleri neye göre oluşturuyorsunuz?
Menümüz ağırlıklı olarak Dünya mutfağından oluşuyor, Akdeniz esintileri yoğunlukta. Ayrıca misafirlerimizden gelen talepler doğrultusunda, menümüze Osmanlı mutfağından örnekler de ekledik.
Menüde öne çıkanlar nelerdir?
Fondue uzun zamandır iddialı olduğumuz seçeneklerimizin arasında.
Cheese Fondue (Peynir Fondü): Portatif bir ocağın üzerinde ortak kullanılan bir tencere içinde eritilen peynir uzun çatallara takılan ekmek yardımıyla alınarak yenir. Dört çeşit İsviçre (Emi vadisi) Grauyer, Emmanteller, Appenzeller, Tilster, peynir çeşitleri kullanarak yapılır. Ayrıca, Fondue Choinese, Fondue Bourguignon Fish Fondue seçeneklerimiz de bulunmaktadır.
Raclette: İsviçre ve Fransa’ya özgü bir peynir türü ile hazılanan, baby patates-havuç, mantar, slice patlıcan-kabak cips, brokoli tercihlerine göre erimiş peynirler ile birlikte masanın etrafında herkesin kendine servis yapması ile uzun süre sohbet edilerek yenilir.
Çikolata Fondue: Gerçek İsviçre çikolatası eritilip mevsim meyveleri ile sunulur.
Basilico’nun dekorasyonunda ön plana çıkan detaylar nelerdir?
Restoranımıza girer girmez ahşap sıcaklığını hissedersiniz. Masalarımız özel olarak oturma grupları şeklinde dizayn edilmiştir, bu sayede yemek yerken yan masalardan herhangi bir rahatsızlık duymazsınız. Duvarlarımızı ise Türkiye’nin önemli vitray ustalarından Sn. İzzettin Baki’in bize özel tasarladığı vitraylar süslemekte.
Kimlere hitap ediyorsunuz, müşteri profilinizi daha çok kimler oluşturuyor?
Müşteri profilimiz öncelikli olarak, çevre iş yerlerinde çalışan yöneticiler, dönem dönem bu şirketlerin grup yemeklerini de ev sahipliği yapıyoruz. Ayrıca turistik amaçlı gelip, tavsiyeler doğrultusunda bizi ziyarete gelenler de var.
Davet, organizasyon ve toplantılara ev sahipliği yapıyor musunuz? Kaç kişiye hizmet verebiliyorsunuz?
İş toplantıları, özel VIP yemekler, basın toplantısı, bez kesme, baby shower, nikâh, nişan, kahvaltı ve brunch organizasyonları, doğum günü partilerini yapmakta olduğumuz özel davetler arasında sayabiliriz. Oturmalı yemek düzeninde 65 -70 kişiye kadar hizmet verebiliyoruz. Bu organizasyonlar için özel menü, canlı veya DJ müzik ve özel dekor hizmetlerimiz de var.
Öğle veya akşam yemeği için rezervasyon gerekir mi?
Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için özellikle akşam yemekleri için rezervasyon yaptırmanızı öneririz.
Sizce Basilico’yu benzerlerinden ayıran en belirgin özellik nedir?
Kalite konusunda kesinlikle taviz vermeden, her konuda kendini sürekli yenileyen bir işletmeyiz.
Önümüzdeki günlerde Basilico’da bizi bekleyen yenilikler var mı?
Bu haftadan itibaren haftanın üç veya dört gecesi 70’ler, 80’ler,90’lar, Dünya müzikleri ile düzenleyeceğimiz nostalji geceleri ile her yaş kitlesindeki misafirlerimizi duygu selini ve romantizmi yaşamaya davet ediyoruz.
Gayrettepe Mah. Pazar Sk. No:24 Beşiktaş-İstanbul Fax: 0212 2672868
T: (0212) 267 28 67
Basilico Restaurant
www.basilico.com.tr