Başbakan Davutoğlu: “Netanyahu aynı Paris´teki katiller gibi insanlık suçu işlemiştir”

Belçika´ya hareket eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, Esenboğa Havalimanı´nda gazetecilere açıklamalarda bulunarak gündeme ilişkin soruları cevapladı.

Dünya
15 Ocak 2015 Perşembe

Davutoğlu konuyu Paris terör saldırılarına getirerek, basın özgürlüğünün hakaret özgürlüğü olmadığını belirtti.

 

Davutoğlu şöyle konuştu: “Basın özgürlüğü ile hakaret yan yana getirilemez. Peygamber Efendimiz'e hiçbir şekilde hakaret edilmesine de müsaade etmeyiz. 

Türkiye teröre çok kurban vermiştir. Bu nedenle hiçbir yerde terör olsun istemez. Basın özgürlüğü hakaret etme özgürlüğü anlamına gelmez. Evet sevmiyor olabilirsiniz ama bu hakaret etmenizi gerektirmez. Alemlere rahmet olarak görülen, dini önder ile ilgili, bir Peygamber ile ilgili ise buna basın özgürlüğü denmez. Çok geniş kitlelerin büyük hassasiyeti var. Eleştiriyi sabırla karşılayabilecek insanların bile, Hazreti Peygamber'e bir hakaret olduğunda bunu o ölçüde kabul etmeyeceği açıktır.”

 

Netanyahunun Paris ziyareti

Paris’te liderlerin katıldığı yürüyüşe de değinen Başbakan,

“Cumhurbaşkanımızın tutumu doğrudur. Ben Paris'te bulunduğum zamana kadar İsrail Başbakanı'nın katılacağına ilişkin bir bilgi yoktu, sonradan çıktı. Orada da yalnızları oynadı. Paris'te katliam yapan teröristler ne kadar insanlık suçu işlemişse Gazze'de çocukları katleden, binlerce evi yok eden, her fırsatta Filistinliyi öldürmeyi doğal hale getiren, bizim için uluslararası sularda yardım taşıyan gemideki vatandaşlarımızı katleden bir hükümetin başı olarak Netanyahu aynı Paris'teki katiller gibi insanlık suçu işlemiştir.  Orada olması aynı perspektifte olaya baktığını göstermez.

Bizim tarihimiz de şahittir, bugünkü politikamız da şahittir. Türkiye hiçbir zaman bir dine karşı tutum almış bir ülke olmamıştır. Kim zulmederse hiç tereddütsüz karşısında dururuz. Türkiye'nin tarihinde hiçbir zaman antisemitizm olmadı, herhangi bir din mensubu öldürülmedi. Onun için biz rahat konuşuruz, vicdanımızdan geleni söyleriz. Zorba arıyorlarsa aynaya baksınlar...” dedi