“İslam Devleti’ne katılmayın”

İsrailli Arap milletvekili Tibi’den Arap gençlere çağrı

Dünya
18 Şubat 2015 Çarşamba

İsrail Ta’al Partisi Başkanı Ahmed Tibi, İsrailli Arap gençlere çağrıda bulunarak İslam Devleti’ne katılmayın dedi. Tibi, Jerusalem Post gazetesine verdiği demeçte bu örgütün İslam dinini bozduğunu ve Batı’daki İslam karşıtlarından daha çok zarar verdiğini belirtti. “Bizimle kalın” çağrısı yapan Tibi, “Biz burada sizlerle açık ve güçlü bir toplum inşa etmeyi istiyoruz, suç işleyen bir grup için ölmenizi değil” dedi.

Tibi’nin açıklamaları IŞİD’in geçtiğimiz günlerde elinde Mossad ajanı olduğunu iddia ettiği bir İsrailli Arap savaş esirinin bilgisini paylaşmasının ardından geldi. İddia, İsrail resmi yetkilileri ve esir düşen gencin ailesi tarafından yalanlandı.

IŞİD’in İngilizce yayın yapan online dergisi Dabik’de yayınlanan bir röportajda, 19 yaşındaki Muhammed Musallam’ın İsrail’e cephanelikler, askeri üsler ve eğitimden geçen Filistinli askerler konularında bilgi vermek amacıyla Suriye’de direnişçi örgüte katıldığını bilgisi yer aldı. Derginin haberine göre hareketlerinden şüphelenilen Musallam, Kudüs’te yaşayan babasını arayarak kendini ele vermiş oldu. Röportajın ayrıca İslam Devleti hakkında casusluk yapmaya niyeti olanlara da mesaj var: “Kendinizi İslam Devleti’ni kandıracak kadar akıllı sanmayın. Bu yoldan vazgeçin. Yahudilere ve kafirlere yardımdan vazgeçin, Doğru yola dönün.”

 

AİLESİ İDDİALARI REDDETTİ

IŞİD tarafından Mossad ajanı olduğu iddia edilen ve örgüt tarafından alıkoyulan 19 yaşındaki İsrailli Arap Muhammed Musallam’ın babası, iddiaları reddetti.

Musallam’ın babası oğlunun casus olmadığını, Türkiye’ye turistik bir gezi yapmaya gidip ortadan kaybolduğunu, daha sonra kendisini arayarak Suriye’de IŞİD tarafından kaçırıldığını bildirdiğini açıkladı.

İsrail, nüfusunun yüzde 20’sini oluşturan Müslüman Arap azınlıktan, Suriye ve Irak’a giderek IŞİD’e katılmak isteyebilecek militanları engellemek için güvenlik tedbirlerini arttırdı.