Hamursuz Fırını’nda ‘Yüzyıllık Düşler’ sergisi toplum

Ulus Özel Musevi Lisesi öğrencileri ve Şeli Art Project işbirliği ile düzenlenen ‘Yüzyıllık Düşler’ adlı sergi 3 Mart’ta Hamursuz Fırını’nda sanatseverlerle buluşacak.

Toplum
19 Şubat 2015 Perşembe

1920’li yıllarda inşa edilen Tünel’deki Hamursuz Fırını, Şeli Art Project işbirliğiyle, Ulus Özel Musevi Okulları öğrencilerinin ‘Yüzyıllık Düşler’ adını taşıyan sergisine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 3 Mart Salı günü bir kokteyl ile açılışı gerçekleşecek olan sergi 23 Mart’a kadar devam edecek. Yıllar boyunca Hamursuz Fırını olarak kullanılan bina, artık pek çok sanat etkinliğine, farklı disiplinlerde sanatçılara ve topluma kapılarını açıyor. Bu serginin yaratılmasındaki katkısıyla da sanat ve eğitim adına çok değerli bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Sergide, iç içe geçmiş pek çok unsur sürekli bir sarmal şeklinde birbirini besliyor; yüzüncü yılını yaşayan bir okul, bu geleneğin hamuruyla şekillenen bir çocuk ve genç kitlesi ve Şeli Benhabib’in projeleri sayesinde yeniden  hayat bulan, gelenek, ritüel ve nostalji kokan  bir mekanda yüz yılın buluşması gerçekleşecek.

Şeli Art Project, sanatı günlük hayatla birleştirip sivil mekânların tamamını çalışma alanı haline getirebilen bir bakışla, eğitimi ve okulları da kapsayarak gelişimini sürekli ilerletiyor.