Ajandamın başlığından da anlamışsınızdır zaten… Sizleri bir kez daha Bodrum’un en gözde mekânları ile tanıştırmak niyetindeyim. Yazın vazgeçilmezi, asla demode olmayan, en nemsiz, en rüzgârlı, en şahane, güneşin en güzel battığı, en eğlenceli, en deli dolu destinasyonu nedir diye sorsalar, siz ne dersiniz? Ben BODRUM derim ve de tek geçerim!
Meyhane tadında…
Türkbükü Garo’s çok güzel bir felsefeyle yaklaşıyor Bodrum hayatına: “Bodrum başka Türkbükü bambaşkadır! Garo’s’da yenilen yemek ise unutulmaz bir anıdır.”
Türkbükü koyunun başlangıç noktasında, bembeyaz, 90 yıllık yaşanmışlık kokan bir taş evde yer alıyor Garo’s. Bir babaanne evini hatırlatan alımlı ve zevkli dekorasyonu, tahta masa ve sandalyeleri, geçmişi hatırlatan bir fotoğraf sergisi var. Ortakları Garo Nişan, Melike Coşkunoğlu ve Çetin Sağıroğlu. Garo yıllarca Pasha, People, Miam, Havana Beach Club gibi önemli İstanbul ve Bodrum mekânlarında işletmecilik ve restorancılık yaptıktan sonra kendi kafasındaki bir mekâna kavuşmanın keyfini ve heyecanını yaşıyor. DJ CETO’S geceye hafif yemek müziği ile başlıyor, Grek ve nostaljik Türkçe müziklerle devam ediyor. Menü aşırı sofistike olma çabası gütmüyor. Yalın ama sağlam lezzetlerden oluşuyor. Taze ve hafif mezeler, deniz mahsullü ve sebzeli olarak ikiye ayrılıyor. Topik ve tarama iddialı. Kaya koru ğu ve kapari meyvesi ile servis edilen somon pastırması, restoranın sunum ve lezzet olarak en ileri gittiği kalemlerden biri. Kusursuz hazırlanan günlük balıkları (özellikle de dülger) tadılmalı. Günlük Bodrum pazarlarından alınan taptaze salata, marul ve otları taçlandıran lezzet ise, Milas’ın kuzeyindeki Sakarkaya köyünden gelen zeytinyağı. Bütün bu güzelliklerin buluştuğu Garo’s’da rezervasyon şart (0252 3776171).
Yöresel tatlar
Konacık’ta, yol üzerindeki Kısmet lokantasının ününü duymayan kalmamıştır artık. Kısmet aslında bir ‘esnaf lokantası’ ama sunduğu yöresel tatlar ve otlar onu diğer bütün lokantalardan ayıracak özellikte. Kısmet lokantasının kapısından girince, önce duvar dibindeki uzun yemek tezgâhı gözünüze ilişiyor. Bu tezgâhta günlük yemekler sıralanmış. Duvarda haftanın ve günün özel yemeklerinin listesi var. Örneğin pazartesileri otlu börek, çarşambaları lokum pilavı, cumaları keşkek gibi. Tam karşıda küçük bir odun fırını yanıyor. Salonun, masaların temizliği dikkati çekiyor. Camlı tezgâhın arkasında yerel otlardan hindiba, hardal otu, pancar kavurma, ebegümeci-arapsaçı ve ısırgan otundan karışık kavurma, yabani pırasa, sarı ot, çipez (lahana filizi), şevketibostan, acı ot kavurma, yumurtalı turp otu sıra sıra dizilmiş. Kısmet’in bir başka özelliği de ekmeklerini kendi fırınlarında yapmaları. Küçük çavdar unundan yapılmış ekmeği nohudun suyuna banarak yemek pek güzel oluyor. Kısmet yapımı turşu lezzeti artırıyor. Yemek servisi öğle saatlerinde başlıyor. Günlük yemekler tükeninceye kadar, yaklaşık saat 18.00’e kadar devam ediyor. (0252 3190096).
Cennetten bir köşe
Hilton Bodrum Türkbükü Resort & Spa ‘Akvaryum Koyu’ ya da ‘Cennet Koyu’ olarak bilinen muhteşem bir koyda Ege Denizi’nin büyüleyici güzellikteki manzarası ve kristal berraklığındaki sularının üzerinde konumu ile bana göre Bodrum’un en güzel tasarlanmış otellerden biri. Cennet Koyu’nun yemyeşil ormanı ve doğa harikası olan turkuaz renkli özel koyunda hayal edemeyeceğiniz bir konforla karşılaşıyorsunuz. Hilton Bodrum’a adımınızı atar atmaz farklı bir deneyimi hissetmeye başlıyor ve tüm konaklamanız boyunca, otelin dekorasyonu, zengin oda seçenekleri, Ege’nin masmavi sularını alabildiğine kucaklayan teraslarıyla kendinizi cennetten bir köşede hissetmeye başlıyorsunuz. 486 lüks oda, dört farklı A La Carte Restoran ve 11 bar olmak üzere toplamda 15 farklı yiyecek ve içecek servisi yapılan mekân alternatifi bulunan otelde ayrıca, içlerinde yarı olimpik açık, kaydıraklı su parkına sahip açık ve deniz suyu ile dolu kapalı havuz olmak üzere toplamda dört adet açık ve iki adet kapalı yüzme havuzu ve 3 bin metrekare alan üzerine kurulmuş olan Spa merkezi var. Sizce de denemeye değmez mi? (0252 3110150)
Doğalın da doğalı…
Bodrum’da bir ilki gerçekleştiren Işıl Tan, yeni neslin çok daha sağlıklı ürünlerle tanışması ve alışması için önemli bir misyon üstlendi. Türkbükü’nde açtığı Hatice Teyze adlı mağazasında, Milas yöresinde kendine has zeytin ağaçlarından ürettiği zeytinyağı ve diğer organik ürünlerini satışa sunuyor. Markanın oluşumundan önce, kendini zeytinyağı ve üretimi konusunda geliştirmek için yollara düşen Işıl Hanım, İtalya, İspanya, Yunanistan ve Türkiye’yi kapsayan yedi senelik bir araştırma ve eğitim gezisine çıktı. Uzmanından ve yerinde görüp öğrenerek hazırlandığı bu süreç sonucunda, kendini ürünlerini geliştirmeye adadı. Markasını annesi Hatice Hanım’a ithaf eden Tan, tüm yaşam ve iş hayatını geride bırakarak Bodrum’a yerleşip, kendisine organik bir hayat kurdu. Günlerini köylerde en güzel ağaçları, zeytinleri, otları, domatesleri, meyveleri arayarak, reçel yaparak ve ürünleriyle ilgilenerek geçiriyor. Doğal yöntemlerle hazırlanan ürünlerini Türkbükü Mağazası’nda bir araya getiren Işıl Tan, organik zeytinyağları, doğal sabunlar, mumlar, reçeller, Mardin’den özel olarak getirilen sütte kavrulmuş bulgurlar, Diyarbakır’dan ev yapımı salçalar, pul biberler gibi birçok alternatifli yöresel lezzetleri satışa sunuyor. Hatice Teyze Mağazası’nda yer alan ürünlerin ambalajları bile çok sağlıklı. Zeytinyağları, mevsimine göre meyvelerden hazırlanmış reçeller, salçalar, baharatlar ve bakliyatlar, cam kavanoz ve özel olarak hazırlanan pamuklu keten bezlerde satışa sunuluyor. Her üründe, doğallık, sadelik ve el emeği arayanlar için… (0252 3775857)
Kop kop zamanı
Yalıkavak B-long, Bodrum’da ‘Beach’ ve ‘Restaurant’ ve ‘Happy Hour’ konseptlerini yeniden yorumladı. Beyaz kumlarla fark yaratan sahili, Mahmut Anlar’ın tasarladığı iç mimarisi, sofistike atmosferi, özel konumu ve Akdeniz Mutfağı’nın en güzel lezzetleriyle misafirlerine daha önce yaşamadıkları keyifli bir deneyim yaşatıyor. Yalıkavak Palmarina’nın hemen yanında yer alan B-long’da Bodrum’a yakışan her şeyi bulmak mümkün: güneş, kum, deniz, eğlence ve leziz yemekler. Özellikle hafta sonları öğleden sonraları başlattıkları çilekli ‘happy hour’ları şiddetle tavsiye ederim (0252 3854352).
Batsın bu güneş...
Güneş her yerde güzel batar, ama Limon Gümüşlük’te izlediğiniz güneş batışı resmen aklınızı başınızdan alır. Geniş bir bahçe, serbestçe güneşin batışına doğru yayılmış masalar, yeşilliğin arasına dağılmış rengârenk çiçekler, hoş bir müzik ve doğanın sesi. Yüzünüzde kocaman bir gülümseme, yanınızda sevdiklerinizle bu nefis mekânda olmanın keyfi… Bence burası Bodrum’un en özel manzaralarından birine ve en güzel lezzetlerine sahip bir yer. Peri masallarını ya da bir film setinden bir sahneyi anımsatacak kadar renkli ve değişik mobilyalarla döşenmiş bahçesinde edeceğiniz kahvaltıdan da, akşamüstü roze şarabınızla birlikte yudumlayacağınız güneş batımından da eşit derecede keyif alacağınızı garanti ediyorum. Tek uyarısı var Limon Cafe’nin: “Topuklulara dikkat, zemin engebeli” (0252 3944086).
Müziksiz olmaz…
Bodrum geleneksel açık hava konserleri bu yıl da pek çok ünlü ismi konuk ediyor. Yaz aylarını Bodrum’da geçirip de İstanbul’un yoğun konser programından nasibini alamayanlar üzülmesin, kaçırdıkları konserlerin çoğunu tarihi Bodrum Antik Tiyatro’da izleme fırsatı bulabilecekler. Yani anlayacağınız, yıldızlar Bodrum Antik Tiyatro’ya adeta yağacak. Şimdilik açıklanan program şöyle: 17 Temmuz Volkan Konak, 18 Temmuz Duman, 25 Temmuz Nilüfer, 1 Ağustos Funda Arar, 8 Ağustos Sibel Can, 15 Ağustos Sıla, 22 Ağustos Teoman ve 29 Ağustos Sezen Aksu. Biletler Biletix’te!