Son 24 saatte dört bıçaklama, altı terör olayı

İsrail son günlerde büyük bir terör dalgası yaşıyor.

Dünya
9 Ekim 2015 Cuma

Son 24 saate ülkenin kuzeyindeki Afula’dan Tel Aviv’e, Kudüs’ten Batı Şeria’daki Kiriat Arba kasabasına kadar çeşitli bölgelerde meydana gelen altı saldırıda dört bıçaklanma olayı yaşandı.

Son olarak Kudüs’ün French Hill bölgesinde olan olayda Yahudi bir öğrenci 19 yaşındaki Filistinli saldırgan tarafından  boğazından bıçaklandı. Boğazında bıçakla hastaneye kaldırılan kurbanın Yeşiva  öğrencisi (Yahudi Din Okulu) olduğu belirtildi. Hastaneye kaldırılan  öğrencinin durumunun ağır ancak stabil olduğu açıklandı.

Saldırgan olay yerinde polis tarafından göz altına alındı.

Kuzey İsrail’de Afula’da meydana gelen diğer bir bıçaklama olayında ise Filistinli saldırgan bir askeri bıçakladı. Hastaneye kaldırılan ve göğsünde bıçak yaraları alan  askerin durumu ağır ama kritik değil.

Saldırgan olaydan sonra halk tarafından linç edilmek istendi, ancak İsrail polisi olaya müdahale ederek 20’li yaşlardaki saldırganı kızgın halkın elinden aldı ve tutukladı. 

Tel Aviv’de ise dört kişiyi  bıçakla yaralayan saldırgan yoldan geçmekte olan Hava Kuvvetleri subayı tarafından tabanca ile vurularak öldürüldü. 

İsrail’de cuma günü olması ve Hamas tarafından İntikam Günü çağrısı yapılması dolayısı ile hem Filistin polisi hem de İsrail ordusu şimdiye kadar görülmemiş yoğunlukta tedbirler aldı. 

İsrail Ordusu’nun Judea ve Samaria Tümeni her zamanki yerinden olay bölgelerine kaydırıldı ve her kavşak, her önemli istasyon ve meydan askerlerle konuşlandı. 

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu bir açıklama yaparak Arap milletvekilleri dahil  tüm meclis üyelerinin Kudüs’ün hassas bölgelerine gitmesini yasakladı.

Kudüs başta olmak üzere yerel yönetimler tüm ruhsat sahibi İsraillilerin silahlarını yanlarında taşımalarını ve alarmda olmalarını istedi. 

Netanyahu olaylar ile ilgili olarak  basına yaptığı açıklamada, İsrail’in bundan daha kötü günlerde gördüğünü, o günleri nasıl aştıysa bu zor günlerden de çıkacağını belirtti.