Rus füzeleri yanlışlıkla Suriye yerine İran’ı vurdu

CNN’nin Pentagon kaynaklarından öğrendiğine göre, Rus ordusunun gemiden attığı birden fazla füze Suriye yerine İran topraklarına düştü.

Dünya
9 Ekim 2015 Cuma

Teyit edilmemekle birlikte Batılı istihbarat kaynaklarına gelen bilgide, İran’da bazı binaların zarar aldığı yaralılar olduğu bildirildi. 

Son zamanlarda Rus ordusuna bağlı hava ve deniz kuvvetleri Suriye’deki Esad karşıtı hedeflere bombardımanı arttırdı.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, atılan her füzeyi, kalkan her Rus uçağını ve hedefini en küçük ayrıntısına kadar uydulardan  izliyor. 

ABD istihbaratı atılan cruise tipi uzun menzilli füzelerin Rusya’nın’da kıyısı olduğu dünyanın en büyük gölü Hazar Denizi’nde konuşlanmış savaş gemilerinden fırlatıldığını bildirdi.  Batılı istihbarat kaynakları Rusların Kaliber ismini verdiği, Amerika’nın TomaHawk’larına eşdeğer füzelerin bu savaşta ilk defa kullanıldığını belirttiler. 

Ancak Rus Savunma Bakanlığı CNN ve BBC’nin manşetten verdiği haberi yalanladı ve füzelerin hesaplandığı gibi IŞİD hedeflerini başarı ile vurduğunu iddia etti.  Suriye iç savaşında Rusya ile birlikte Esad’ı destekleyen Tahran yönetimi de söz konusu haberin doğru olmadığını iddia etti.