Terör İsrail’de hafta sonu da durmadı

Hafta sonu bıçaklı saldırılar ve Gazze´den atılan roket yine basının gündemi idi.

Dünya
12 Ekim 2015 Pazartesi

Gazze’den atılan bir roket güney İsrail’de açık araziye düşerek infilak ederken, kuzeydeki Hadera şehrinde arabasını otobüs durağında yayaların üstüne süren Filistinli terörist bir askeri ağır yaraladı. Yaşları 15,19, 20 ve 40 olan dört kişi de olayda yaralandı.

Umm al-Fahm kasabasında yaşayan 20 yaşındaki terörist daha sonra arabasından çıkarak çevredekilere bıçak ile saldırdı. Saldırgan etraftaki halk tarafından etkisiz hale getirildi ve linç edilmek istendi. Ancak güvenlik güçleri engel oldu. Saldırgan olaya müdahale eden polis tarafından yara almadan olay yerinden uzaklaştırıldı.

Pazar günü erken saatlerde, Batı Şeria’da bir kontrol noktasına arabası ile gelen bir Filistinli kadın, gaz tüpü patlatarak bir polisi hafif yaraladı. Kadın etkisiz hale getirilerek göz altına alındı.

Pazartesi erken saatlerde de Kudüs’ün Eski Şehir bölümüne açılan Aslanlar Kapısı yakınında bir sınır polisini bıçaklamak isteyen bir saldırgan vurularak öldürüldü. Polise yaklaşan saldırgan birden bıçağını çekerek polisin göğsüne saplamak istedi ancak çelik yelek giyen polisin üstünden seken bıçak yere düşerken terörist diğer bir polis tarafından vurularak öldürüldü.