“Ankara saldırısında en büyük şüpheli IŞİD”

İngiliz BBC yayın organı Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Ankara saldırısı ile ilgili son açıklamasını “Ankara saldırısında en büyük şüpheli IŞİD terör örgütü” olarak dünyaya geçti.

Toplum
12 Ekim 2015 Pazartesi

Cumhuriyet tarihinin en büyük terör saldırısının canlı bombalar tarafından ifa edildiğinin kesin olduğunu belirten Başbakan Davutoğlu, ”Kesin olarak canlı bomba, bir isme yaklaştık. Gelişmeler belli bir örgütü işaret ediyor" şeklinde konuştu.

Davutoğlu şunları kaydetti: “Şu ana kadarki soruşturmanın detayını vermem mümkün değil; ama canlı bomba olduğu kesin. Elimizde sağlam doneler var. Bazı DNA testleri yapılıyor. İki canlı bombanın profilinin ya da bombayı nasıl taşımış olabilecekleriyle ilgili bir tespite de ulaşıldı. Bir isme çok yaklaşıldı." 

Türkiye’nin asla bir Suriye olamayacağının altını çizen Başbakan sözlerine şöyle devam etti: “Diyelim 11 Eylül olayı ABD'de olduğunda kimse böyle bir yöntem deneneceğini düşünmemişti. Dün bazı kesimlerin ‘Ortadoğu bataklığı, Türkiye buradan etkilendi’ şeklindeki ifadeleri için söylüyorum. Fransa'da karikatüristlere yapılan saldırı, Fransa Ortadoğu'nun içinde olduğu için yapılmış değil. Bütün gelişmiş toplumlarda şu anda terör tehdidi var ve herkes teyakkuz halinde. Bunu hiçbir şekilde göz ardı etmemek lazım. Şöyle bir psikolojiye girmek doğru değil. Bu saldırı, Türkiye'yi Suriye yapmaz. Bu saldırı; New York'ta, Londra'da, Paris'te olduğu gibi gelişmiş ve demokratik bir ülkeye yapılan bir saldırı mahiyetindedir."