Yüksek güvenlik önlemleri adi vakaları azaltıyor

İsrail polis teşkilatı, özellikle Kudüs’te son dönemlerde arttırılan güvenlik önlemlerinin adi suç vakalarını azalttığını açıkladı.

Dünya
25 Kasım 2015 Çarşamba

İsrail polis teşkilatından yüksek rütbeli bir yetkili, Kudüs’te bir süredir devam eden terör saldırılarının olumlu sayılabilecek tek neticesinin, güvenliği sağlamak amacıyla sayıları artırılan polis güçleri sayesinde günlük adi suç vakalarındaki azalma olduğunu ifade etti.

Adli kayıtlara dair resmi sayılar henüz yayınlanmamış olsa da, Polis Sözcüsü Micky Rosenberg sahada şüpheli görünen hareketlere müdahale etmek için alarmda hazır bekleyen binlerce polisin varlığının caydırıcı olduğunu dile getirdi.

Rosenberg, “Polisler öncelikli olarak terör saldırılarını önlemek ve müdahale etmekle sorumlular; ama bu seferberlik halinin halk arasında çevre mahallelerde olan biten hakkında farkındalık yarattığı için suç oranını epey azalttığını söyleyebiliriz” yorumunu yaptı.

Rosenfeld’e göre beş bin güvenlik görevlisinin yaklaşık yüzde 80’i Arap mahalleleri ve Eski Şehir etrafında görev yapıyor. Polis gücünün sadece yüzde 20’si suç vakalarıyla ilgileniyor.