İsrail film dünyasında zamansız kayıp

‘Herkes Raymond’ı Sever’ dizisinin huysuz annesi, Doris Roberts 90 yaşında hayata veda ederken, İsrailli aktris ve film yapımcısı Ronit Elkabetz henüz 51 yaşında, zamansız hayata gözlerini yumdu.

Dünya
19 Nisan 2016 Salı

Doris Roberts 


Türkiye'de de gösterilen ‘Everybody Loves Raymond’ (Herkes Raymond'ı Sever) dizisinin oyuncularından, Yahudi asıllı  Doris Roberts, huysuz anne karakteri ile dizide dikkat çekmişti.  

Roberts'ın oğlu Michael Cannata, annesinin Los Angeles'taki evinde 17 Nisan’da uyurken öldüğünü açıkladı.  

Dizinin yapımcısı Phil Rosenthal, Twitter  hesabından yaptığı açıklamada, Roberts'ı "harika, eğlenceli, iz bırakan bir oyuncu ve dost" olarak niteledi ve kendisini çok özleyeceğini yazdı.

Everybody Loves Raymond  dizisi, spor yazarı Raymond’ın annesi, babası, polis memuru kardeşi ve eşiyle yaşadıklarını konu alan bir diziydi.

 1996-2005 yılları arasında dokuz sezon devam eden  dizinin baş kahramanı Raymond Barone, ünlü yapımcı Phil Rosenthal'ın günlük hayatta yaşadıklarından esinlenilerek ortaya çıkarılmış bir karakterdi. 

Öte yandan bir boşanma davasını konu alan ‘Gett: The Trial Of Viviane Amsalem’ filmi ile En İyi Yabancı Film dalında  Altın Küre’ye aday olan İsrailli oyuncu Ronit Elkabetz kansere yenik düşerek, salı günü hayata gözlerini yumdu. 

Güzel giyimi ile her zaman dikkat çeken Elkabetz, 72. Altın Küre Ödülleri törenine, hasta olmasına rağmen  tedavinin seyrekleştirdiği saçını kapatan bir perukla gelmiş, bir anlamda hasta olduğunu Hollywood’a teyit etmişti. 

Faslı dindar bir aileden gelen Elkabetz ilk olarak 1994’te İsrail Film Akademisi Ödülü’nü alarak ünlü olmuş, ardından kariyerine Fransa’da devam etmişti.