Lieberman: İsrail, Hamas ile gizli görüşmeler yapıyor

İsrail’deki Yisrael Beiteinu Partisi Başkanı Avigdor Lieberman İsrail´in dolaylı yollarla, Mısır aracılığıyla Hamas ile görüştüğünü belirtti. Dışişleri eski Bakanı, devletin Gazze bölgesini kontrol eden Hamas´dan sorumsuzca barış satın aldığını iddia ederek hükümeti suçladı.

Dünya
18 Nisan 2016 Pazartesi

Lieberman, Berşeva bölgesi halkına hitaben yaptığı konuşmada, “İsrail, Mısır ve BM, Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Nickolay Mladenov aracılığıyla Hamas ile pazarlık yapıyor... İsrail'den Hamas'a düzinelerce mesaj gitti ve böylece soruna eğilmek bir sonraki hükümete düşecek” diyerek İsrail hükümetine atıfta bulundu. Lieberman, “Hamas Gazze'de bir liman istiyor, böylece kontrol edilmeyen bir sınırı olacak ve istediği gibi füzeleri, roketleri ve silahları getirebilecek. Böylece Hizbullah'ın Lübnan'da yarattığına benzer bir durum ortaya çıkacak” dedi.

Başbakan Netenyahu'yu ve yönettiği partiyi sorumlu tutan Lieberman, “Bu devlet yenilgiyi kabul eden, gevşek bir politika izliyor. Bu partinin yönetim anlayışı mental, psikolojik ve kişisel olarak gündemdeki sorunlarla baş edebilecek kapasiteye sahip değil. Bu devlet bir karar nasıl verilir bilmiyor ve terör ile savaşmaktan korkuyor. Bizler terörü yok etmeliyiz, içimizde barındırmamalıyız” şeklinde konuştu.