Üniversiteden antisemit hareketlere tolerans

ABD´de bir üniversite, öğretim görevlisinin yaptığı antisemit açıklamaları konuşma özgürlüğü olarak nitelendirdi.

Dünya
18 Nisan 2016 Pazartesi

Hitabet ve kompozisyon bölümünde asistan profesör olan Joy Karega, İsrail ve Rothchild liderliğindeki bankacıları Ukrayna'da 2014 yılında Malezya Havayollarına ait uçağı düşürmekle suçladı.

 Oberlin College’ın başkanı Marvin Krislov, üniversitede öğretim görevlisi olarak çalışan Karega'nın İsrail ve Yahudi karşıtı açıklamaları hakkında insanların fikirlerini açıklamalarına saygı duyduğunu ifade etti.

Krislov'un açıklamaları The Tower tarafından Joy Karega hakkında haberin yayınlanmasının arkasından geldi.

Karega, The Tower'da kendisi hakkında bir makale yayınlanmasının ardından Twitter ve Facebook'da yayınlamış olduğu 2014 yılında İsrail'in ve Rothschild liderliğindeki bankerlerin Malezya uçağını düşürdüğünü iddia ettiği paylaşımları kaldırdı. Karega ayrıca Rothschild ailesinin resmini içeren ve altında “Haberlerinize sahibiz. Medyanıza sahibiz. Petrolünüze ve hükümetinize de sahibiz” ibaresi olan görseller de paylaşmıştı.

Kendisi Yahudi olan Oberlin College Başkanı Krislov, bu görüşlerin Oberlin College’ın görüşlerini kesinlikle yansıtmadığını, kişisel olarak Karega’nın görüşleri olduğunu bildirdi.

Harvard Üniversitesi Fahri Hukuk Profesörü olan Alan Dershowitz bu olayı sert bir dille eleştirdi ve The Tower’a yaptığı açıklamalarda, bu yapılan yorumlar Müslümanlar, Afrika kökenli Amerikalılar veya homoseksüeller hakkında yapılmış olsaydı Krislov’un bu açıklamaları kınıyor olacağını iddia etti.

Başka sosyal medya paylaşımlarında, Karega, yine Rothschild liderliğindeki bankacı gangsterlerin Gazze’deki katliamdan da sorumlu olduğunu, ekonomik güçlerini kullanarak deflasyona dayalı bir ekonomik kriz yaratıp, 3. Dünya Savaşı çıkarmak istediklerini iddia ediyordu.

Oberlin College geçtiğimiz birkaç ayda antisemit harekete tolerans göstermesi ile dikkatleri üzerine çekmişti.  250’nin üzerinde mezun, Başkan Krislov’a yazdıkları açık mektupta, üniversitede yaşanan ve aralarında Kaşer ve Helal kooperatifinin öğrenci birliğinden atılması ve Roş Aşana günü sinagog yolu üzerinde anti-İsrail gösterilere izin verilmesi olan eylemleri kınadılar.