Türkiye ve İsrail arasındaki anlaşmanın imzalanması beklenirken, iki ülkenin hükümetlerinde de önemli değişiklikler yaşanması, akıllarda soru işaretleri doğurdu.
YENİ HÜKÜMET ONAYLANDI
Binali Yıldırım, AK Parti genel başkanı ve başbakanlık koltuğuna oturmasının ardından 65. hükümeti kurdu. Yeni hükümette dışişleri bakanlığı görevini, bir önceki kabinede olduğu gibi Mevlüt Çavuşoğlu yürütecek. Eski listeden sekiz isim kabine dışında kalırken, Veysi Kaynak (Başbakan Yardımcısı), Faruk Özlü (Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı), Mehmet Özhaseki (Çevre ve Şehircilik Bakanı), Recep Akdağ (Sağlık Bakanı), Ahmet Arslan (Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı), Fatma Betül Kaya (Ali ve Sosyal Politikalar Bakanı), Ömer Çelik (AB Bakanı), Nihat Zeybekci (Ekonomi Bakanı) ve Nurettin Canikli (Başbakan Yardımcısı) yeni isimler oldu.
İSRAİL’DE KOALİSYON PAZARLIKLARI
İsrail’de Moşe Ya’alon’un görevi bırakmasının ardından savunma bakanı koltuğuna eski Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman’ın oturmasına kesin gözüyle bakılıyor. Lieberman’ın lideri olduğu Evimiz İsrail Partisi’ni koalisyon ortağı yapmaya çalışan Başbakan Netanyahu, mecliste halen 61 koltuğa sahip olarak hükümetini daha da sağlamlaştırmaya çalışıyor.
“Bir ordunun kazanması ama aynı zamanda da insancıl kalması gerekir” (Ya'alon)
İsrail Savunma Bakanı, İsrail Savunma Kuvvetleri’nin ana karargâhında düzenlenen bir törenle görevinden ayrıldı. Ya’alon, “Bir muharebe, askeri operasyon ya da savaş sonrasında bile değerlerimizi korumalı ve insan olarak kalmalıyız” dedi.