11 Aralık’ta Vodafone Arena’da hain saldırı, ülkemizi derinden yaralamış ve üzmüştür. İstanbul’da saldırının gerçekleştiği, Şehitler Tepesi aslında Türk futbolu içinde özel, romantik bir yerdir. Beleştepe’ye, terör saldırısından sonra Şehitler Tepesi isimi verildi.
Kısaca Beleştepe’yi tarif etmek gerekirse, eski İnönü Stadının Taksim'e bakan kısmında, lokasyon olarak ‘Yeni Açık’ ile ‘Numaralı Tribün’ün arasında kalan bölgeye, 1980'lerin sonundan itibaren ‘Beleştepe’ adı verildi. İnönü Stadına giremeyen sporseverler, sahanın bir kısmı görüldüğü için burada bilet parası ödemeden maçları takip edebiliyordu. Bu nedenle bu alan yıllarca ‘Beleştepe’ olarak anıldı.
Orada maç seyretmişseniz bilirsiniz, erkenden kaptığınız yer ile sahanın neredeyse yüzde 80’ini görebilirdiniz. Ayrıca stattaki tezahüratlara mutlaka Beleştepe de katılır, taraftarlarla beraber destek olması istenirdi. Beleştepe genelde maça giremeyenler için her iki takım taraftarının polis barikatı olmadan beraberce maç seyrettiği özel bir alandır.
Beleştepe’nin anlamı aslında paranız olmasa da, futbolu takip edebileceğiniz, stada bilet alan giren insanlarla beraber bir tutulduğunuz bir alandı. Sadece futbol sevginiz sizi fanatik bir taraftar yapabiliyordu. Bugün ise sadece futbol sevginiz yeterli değil, kalın bir cüzdanınız da olması gerekiyor.
Bunu en son Sportsnet Group’un Nielsen ile yaptığı araştırmada görüyoruz. A Grubunda spora ilgi yüzde 66,3 iken, DE grubunda bu oran yüzde 48,6 olarak görülüyor.
Stadın yenilenmesinden sonra yapılan tünel ile beraber Beleştepe neredeyse yok oldu. Şimdi talepler üzerine onlarca polis ve sivilin şehit olduğu patlamanın yaşandığı ‘Beleştepe’nin adı değişti.
'Beleştepe' adıyla anılan noktaya Beşiktaş Belediye Meclisinin kararıyla 'Şehitler Tepesi' adı verildi.
Ayrıca 'Şehitler Tepesi'ne, bölgede hayatını kaybedenlerin anısına bir anıt da yapılacak. Böylece Türk futbolunun masum alanı, ölümsüz bir yer olarak anılacak.