Her sektörde kendini gösteren dijital pazarlama teknikleri finans alanında birkaç yıl öncesinde de karşımıza Block Chain olarak çıkmıştı. Bir nevi değişim ve dönüşüm olarak nitelendirilen sektör, sanattan ekonomiye, tıptan tarıma kadar gerek pazarlama ağında gerekse ödeme sistemleri alanında adeta çığır açtı. Girişimcileri desteklerken, yenilik peşindeki teknolojileri takip eden köklü firmalara da büyüme alanını hazırladı.
İsrail’de finans teknolojisi alanında 500’den fazla genç ve yenilikçi şirket bulunuyor. Ülkenin sigorta teknolojisi, büyük veri, siber güvenlik ve ödeme alanlarındaki ileri düzey olanakları yaklaşık 40 çok uluslu finans hizmeti firmasını kendine çekti. Bu firmalar ülkede yerel ofisler, Ar-Ge merkezleri ve inovasyon laboratuvarları kurdu.
Bu yıl 27- 30 Ekim tarihlerinde Las Vegas’ta düzenlenecek Money 20/20 konferansı, finansal teknoloji alanındaki en yeni inovasyonları sergileyecek. Ayrıca bu konferans, endüstri yöneticileri, düşünce liderleri ve girişimcilerden oluşan küresel bir seyirci önünde çözümlerini sergileme fırsatı sağlayacak.
Konferansta İsrail İhracat Enstitüsüyle birlikte Dış Ticaret İdaresi, İsrail’in ulusal standına ev sahipliği yapacak. Katılımcılar blok zinciri ve kripto paralar, ödeme teknolojileri, yatırım ve girişimcilik, düzenleme, siber güvenlik, yeni pazarlar ve dijital güven gibi konferans konularıyla meşgul olmadığı zamanlarda en yeni İsrail şirketleriyle tanışma fırsatı bulacak.
Bu şirketler arasında ileri teknolojileri Ar-Ge metodları ile birleştirenler, yapay zekayı en öne çıkaranlar analiz etme özelliklerini en hızlı şekilde gerçekleştirenler bulunuyor. Kısaca bir göz atacak olursak Anagog’un cihaza ekli öncü yapay zeka çözümü, şirketlerin bireylerin kişisel gizliliğinden feragat etmeden kişisel verilerden önemli öngörüler elde etmesini sağlamak üzere tasarlanmıştır. Yeni yapay zeka teknolojisi müşteri davranışı ve bağlam üzerine fikir vermek için akıllı telefon sensörlerinden faydalanmaktadır.
Müşterinizi Tanıyın (Know Your Customer/KYC) düzenlemeleri, dünya genelinde yürütülen para aklama karşıtı sistemin merkezinde yer alıyor. Au10Tix’in otomatik kimlik doğrulama teknolojisi Visa, Google, PayPal ve Payoneer gibi lider dünya markalarının müşteri aktivasyonunu hızlandırmasına ve KYC’yi etkin bir şekilde yürütmesine yardımcı oluyor. Bunu ileri düzey algoritmaları ve Ar-Ge metodolojilerini birleştirerek, müşteri kimliklerini ortalama olarak 4,5 saniyede doğrulayarak gerçekleştirmekte.
GigaSpaces; Morgan Stanley, Bank of America, Goldman Sachs, Charles Schwab ve UBS gibi çok sayıda müşteriye hızlı veri analizi ve çoklu işlem gerçekleştirme konularında bir platform sağlıyor. Platform, şirketlerin çok sayıda eş zamanlı ve geçmiş veriyi hızlı bir şekilde gözden geçirmesine olanak tanıyor.
Dijital dönüşüm stratejilerini yürüten finansal kuruluşlar ve diğer hukuk firmaları için eğer Open Legacy sistemini kullanmıyorlarsa eski API’lerin entegre edilmesi altı ayı bulabilir. OpenLegacy entegrasyon işlemini birkaç saat içinde gerçekleştirip dakikalar içinde eski bir API yaratabilmekte. Gartner’ın “Cool Vendor” olarak nitelendirdiği şirket, girişim işletmelerini dönüştürme konusunda lider olarak görülüyor.
Yazımın başında da belirttiğim gibi dijital pazarlama ve branşları artık yaşamımızın vazgeçilmezi halini aldı.
Sanat alanında ise dijital çalışmaların hızla ilerlediği ve gelecek yıllarda da yaygınlaşacağı, dünya çapındaki bu değişimin sanatçıları ve sanatseverleri biraraya getireceğini anlatan çok keyifli bir konferans katıldım. Konferans, geçtiğimiz hafta İstanbul Modern ve Fransız Kültür Merkezi işbirliğinde Atelier des Lumières Müzesi Müdürü Michel Couzigou tarafından gerçekleşti. Konferansta ayrıca 18-24 Ekim tarihleri arasında Paris’te gerçekleşecek ‘Immersive Art Festival’ kapsamında yarışacak digital projelerden söz edildi. Genç sanatçılar artık dijital sanat için kafa yoracaklar.
Yaratıcılığın bu büyülü penceresinden bakalım karşımıza neler çıkacak?