Pandemi en çok mutfak işlerine yaradı desem yeri midir? Bahar aylarında bir köşe yazımda da bahsettiğim üzere herkes biraz ekmek üstadı, sağlıklı yaşam gurusu oldu. Ama en değerlisi ise insanlar kendilerini dinleyip yeniden kimlikleri ile yüzleştiler. Streslerini yönetebilme yetisini geliştirdiler. Hal böyle olunca mutfaklar ve iyi yaşam sektörleri bu yılın en çok gelişen ve büyüme ivmesi kazanan alanları oldu.
Bu yıl ‘Israel Culinary Show’, İsrail İhracat Enstitüsü ve Ekonomi ve Sanayi Bakanlığı Dış Ticaret İdaresi tarafından başlatılan ilk büyük sanal uluslararası yiyecek ve içecek konferansı olma niteliği taşıyor. 27-28 Ekim tarihlerinde İsrail’de düzenlenen bu sanal fuar ve konferansın amacı, sağlık ve wellness temalı uzmanları ve gıda üreticilerini bir araya getirerek, bu konudaki yeniliklerin tanıtılması ve sektöre entegre edilmesini sağlamak.
İçinde olduğumuz pandemi süreci sebebiyle sanal olarak gerçekleşecek fuar, birçok şirket ile karşılıklı görüşmeler yapılabilme şansına da fırsat veriyor.
Temiz beslenme konusunda uzmanların ve çeşitli firmaların bir araya geleceği bu organizasyonda sektördeki problemeler tartışılıp, bu problemlere çözüm üretilmeye çalışılacak. Bunun yanı sıra yiyecek ve içeceğin en son trendleri ve pazar öngörülerinin sunulacağı “trend bölge” adlı stantlar da sunumlar arasında olacak.
‘Culinary Business’ son dönemlerde üniversiteye başlayacak öğrencilerin en çok rağbet ettiği bölümlerden bir olmaya başladı. İçinde biraz yeme içme biraz eğlence biraz da masa sanatlarını barındırdığı için geniş bir üretim ve tüketici yelpazesine sahip.
Sağlıklı beslenmeyi, yeme içme kültürünün renkli dünyasını en minimum düzeyde evlerimizde başlatarak yola çıkabiliriz. Elimizde internet ve buna bağlı olarak sosyal medya gibi envaı çeşit bilginin içinden en doğrusunu bulmak ise bize kalmış… Birbirinden lezzetli ve sağlıklı tarifleri denemek için ne duruyorsunuz, haydi mutfağa…