Kanadalı süperstar IMA farklı dillerde söylediği şarkılarıyla bir kez daha İstanbul’da. Sevenleriyle 13 Eylül Cumartesi akşamı saat 20.00’de Akasya Park Acıbadem’de buluşacak olan ünlü şarkıcının tarzı Akdeniz’in efsanevi şarkıcısı Dalida’ya benzetiliyor. İma’nın Türkiye’de çıkardığı son albümü ‘Precious’ ve de kariyerinde ki en güzel şarkılarını seslendireceği bu ücretsiz bir konseri kaçırmayın!
Alberto Modiano’nun ‘Zaman Ve Mekân İçinde Musevilik’ Fotoğraf Sergisi SSM’de
Alberto Modiano’nun üç yıllık bir çalışma sonucu gerçekleştirdiği ‘Zaman ve Mekân içinde Musevilik’ konulu fotoğraf sergisi, Schneidertempel Sanat Merkezi’nde 11-28 Eylül tarihleri arasında açık olacak. Sergi açılışında bu çalışmanın fotoğraflarından oluşan geniş kapsamlı kitabın tanıtım lansmanı da yapılacak, sanatçı kitaplarını imzalayacak.
27 yıldır fotoğraf sanatı ile uğraşan Modiano, son on yıldır da İstanbul Yahudi Cemaati’nin dinî ritüellerini fotoğraflayarak belgelemektedir. Fotoğraf sanatının tarihi ile de yakından ilgilenen sanatçı bu sergisinde, Yahudilerin günümüz Türkiye’sinde örf ve adetleri ile bunların uygulanış biçimini fotoğraf sanatı dili ile aktarıyor. Sergiyi gezenler Türk Sefarad, Aşkenaz ve İtalyan Yahudilerinin bir yıllık dinî yaşam döngüsünü izleme şansı bulacaklar. Siyah beyaz fotoğraflardan oluşan bu sergide fotoğraf ve tarih severler, İstanbul’da yan yana yaşayan birçok din ve kültürün birbiri ile etkileşimlerine de tanık olacaklar.
Açılış, 11 Eylül Perşembe akşamı saat 18.00-20.00 saatleri arasında gerçekleşecek.
‘Hiç ve Haz’ için son günler
Genç sanatçı ve tasarımcıları desteklemek amacıyla kurulan Cağaloğlu ARMAGGAN Art & Design Gallery, solo sergi dizisi kapsamında ağırladığı Betül Cankara’nın ‘Hiç’ ve Ayşegül Kırmızı’nın ‘Haz’ isimli solo çalışmalarını görmek için son gün 13 Eylül. Sergide yer alan eserlerinde dünya tarihi boyunca farklı şekillerde hep iletişimde olan insan ve hayvanın ilişki ağlarından etkilenerek yola çıkan Ayşegül Kırmızı sergisinde hayvan ve dişi (insan) figürlü resimlerini izleyiciye sunuyor. Renk ve boyayı katmanlı kullanımıyla yaşanmışlıklara göndermeler yapan Betül Cankara ise soyutlanmış duygular arasında beliren figürleri ile “Kendimiz olmayı bildiğimiz an, içimizdeki âlemi bulduğumuz andır. Kendi ses ve titreşimlerimizi, anı durdurup dinleyebilmek ‘kendimize’ bir an olsun dokunabilmektir” mesajını iletiyor.
“Herkes kendi şansının mimarıdır”
Franco Battiato’nun “Herkes kendi şansının mimarıdır”/ “Quisque faber fortunae suae” adlı kişisel sergisi, 9-20 Eylül tarihleri arasında Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi’nde gezilebilir. Sergi, İstanbul İtalyan Kültür Merkezi, Türkiye’deki İtalya Büyükelçiliği- tarafından Fiorella Nozzetti’nin organizasyon ve sanatsal koordinasyonuyla Beyoğlu Belediyesi, Katanya Belediyesi işbirliğiyle ve T.C.Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın himayelerinde düzenleniyor.
Sergi, Battiato’nun Türkiye’deki ilk kültürel ve sanatsal etkinliğidir. İtalyan ve uluslararası kültürel panoramasının eklektik ve önemli sanatçısı bir sanatçısı olan Franco Battiato, hem rafine ve popüler bir yazar, kompozitör, klasik şemaların dışına çıkmış bir film yönetmenidir. Düşsel konularda gezinen eserleri, sanatçının yirmi senelik araştırmasının ürünü olan meditasyon, ruhsal arayış, özbilgiye susamışlık konuları üzerine olup, izleyiciyi her şeyde ısrarcı olan “daha ileri” bir olasılığın keşfine açık bir bakışa davet ederek seyredenin zihinsel testlerini tetiklemektedir. Battiato, eserlerinde Süphan BarzanI takma adını kullanmaktadır. ww.battiato.it