İnternetten para kazanmanın yeni yolu: DROPSHIPPING

Vergi ödemeden, stok yapmadan, evden dışarı çıkmadan, işçi çalıştırmadan ticaret yapmak... İşte son zamanlarda popülerliği gittikçe artan dropshipping hakkında merak edilenler.

Teknoloji
5 Eylül 2018 Çarşamba

Semi Venturero

Dropshipping Türkiye’de fazla yaygın olmasa da özellikle batı dünyasında her geçen gün artan bir iş modeli. Statista verilerine göre 2018 yılının ikinci çeyreğinde Amazon’da satılan ürünlerin yüzde 53’ü dropshipping yaparak satılmış. Sadece bu veri bile bu sistemin ne kadar büyük bir gelir potansiyelinin olduğunu ortaya koyuyor.

En basit tanımıyla dropshipping’te satıcı bir ürünü veya ürün grubunu, farklı bir satıcıdan kopyalayıp, kâr ekleyerek kendi hesabından satar. Günümüzde Amazon, shopify ve ebay gibi platformlarda bu işi yapan pek çok satıcı bulunuyor. Hatta bu satış şekli artık o kadar büyük bir hal aldı ki dropshipping eğitimi veren kişilere rastlamak bile mümkün...

Dropshipping yapmak için öncelikle bir internet sitesine veya bir satış portalında satıcı hesabına ihtiyacınız var. İkinci koşul olarak da, bu hesabınız üzerinden ürün girişi yapmalısınız. Ürün girişi yaptıktan sonra tek ihtiyacınız olan iyi bir pazarlama! Biraz daha detaylı anlatmak gerekirse... Örneğin Amazon’dan telefon kılıfı alacaksınız. Karşınızda onlarca seçenek yer alıyor. Aramalarınızda karşınıza çıkan ilk telefon kılıfının muhteşem fotoğrafları, ayrıntılı bir açıklaması ve yüksek bir puanı var. Fiyatı ise diğer telefon kılıflarına göre kayda alınmayacak kadar daha pahalı. İşte dropshipping, diğer telefon kılıflarına küçük kârlar koyarak satışa çıkarmaktır. Söz konusu ürünle ilgili sipariş geldiği zaman da ürünü gerçek satıcıdan alıcı gibi alıp gerçek alıcı adresine yollamaktır. Hâlihazırda kelimenin Türkçe tercümesi bulunmuyor, benim önerim “sanal aracılık”.

Bu sistemin birçok kolaylığı ve avantajı var gibi görünse de, dezavantajlarını göz ardı etmemek gerek. Öncelikle bu yöntemle satışta ürünlerin stok durumunu bilemezsiniz. Görmediğiniz ürünü satmak zorunda olduğunuz için üçüncü bir kuruma güvenmek zorundasınız. Ürünle ilgili gelen sorulara anında cevap veremezsiniz. Bu sorunlar sebebiyle de yüksek puanlı bir satıcı olmanız gerçek tedarikçilere göre epey zor.

Burada işin içine biraz şans ve sabır giriyor. Ancak eğer zamanla aynı ürünü satan başka satıcılar bulabilir veya sattığınız ürünler hakkında detaylı bilgiye sahip olursanız, o zaman gerçekten de bir restoranda yemek yerken Brezilya’da birine şapka, Kanada’da birine telefon kılıfı satarak para kazananlardan olabilirsiniz.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün