Senenin balkabağı zamanı geldi!

Çocuk-Aile
28 Kasım 2018 Çarşamba

Raysa Büyükbahar Uzunyol

 

Balkabağının aslında bir meyve olduğunu fakat karbonhidrat içeriğinin diğer meyvelere göre çok daha az olduğunu biliyor muydunuz? Balkabağının sağlığımıza birçok faydası var:

Beta karoten içeriği oldukça zengin! Beta karoten antioksidan özelliği ile Alzheimer, yüksek tansiyon, kalp rahatsızlığı ve Parkinson gibi hastalıkların risklerini azaltmaya yardımcı olur. Beta karoten vücudumuzda A vitaminine dönüşür ve böylece cildimizin, dişlerimizin ve gözlerimizin sağlığını korumaya yardımcı oluyor.

Lif oranı yüksek! Balkabağı zengin lif içeriği ile hem sindirim sistemimizi düzenlemeye yardımcı olur. Hem de bizleri uzun süre tok tutarak kilo kontrolünü destekler.

Magnezyum, potasyum, demir gibi birçok mineral ve C vitamini, K vitamini ve E vitamini gibi birçok vitamin içerir.

Balkabağı çekirdeklerini de unutmamalıyız! Sakın çöpe atmayın, mutlaka fırında pişirin. Omega-3 içeriğiyle balkabağı çekirdekleri hem kalp hem de beyin sağlığımız için oldukça önemli. Balkabağı çekirdekleri en zengin çinko kaynaklarından biridir. Çinko, cildimizin genç kalmasına yardımcı olur.

İşte hem sağlıklı, hem lezzetli bir tarif:

 

Balkabaklı Muffin

Malzemeler (1 cup = 250 ml)

3 çorba kaşığı keten tohumu

9 çorba kaşığı ılık su

1 tatlı kaşığı vanilya

1.5 cup balkabağı püresi

1/2 cup Hindistan cevizi yağı

1/2 cup bal

3/cup yulaf ezmesi

2 çorba kaşığı Hindistan cevizi unu

1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu

Hazırlanışı

Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın.

Bir kapta, keten tohumu ile ılık suyu karıştırın. Karışıma bal ve Hindistan cevizi yağını ekleyip karıştırın.

Kalan malzemeleri robottan geçirin.

Tüm malzemeleri bir kapta karıştırın ve cupcake kalıplarına paylaştırın.

30-35 dakika pişirin.

Afiyet olsun!

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün