GENÇ MUTFAK´TAN PONÇİK (SUFGANİYOT) TARİFİ

Hanuka Bayramımız yaklaşıyorken dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık ponçikler (sufganiyot) olmazsa olmazlar arasında... Üstelik çok lezzetli bu tarifi evde uygulamak da bir o kadar kolay!

Genç Mutfak
8 Aralık 2020 Salı
Orli Güner
Hamuru için: 2 ajda (büyük boy) çay bardağı ılık su,
2 paket kuru maya (12 gr),
2 yemek kaşığı şeker,
1 kahve fincanı sıvı yağ,
1 yumurta, 1 paket vanilya,
İsteğe göre limon kabuğu rendesi,
4,5 - 5 su bardağı kadar un (elenmiş)
Kızartmak için: sıvı yağ,
İç dolgusu için: tercih ettiğiniz marmeladı kullanabilirsiniz,
Üzeri için: pudra şekeri.
Kuru maya, ılık su ve şeker ile açılır.
• İçerisine yağ, yumurta ve limon kabuğu katılır, karıştırılır.
• Homojen hale geldikten sonra vanilya eklenir.
• Bu aşamada un kontrollü şekilde ilave edilmelidir.
• Hamur kıvam alana kadar yoğurulur, yuvarlanır.
• Üzerine un serpilir ve hava almayacak şekilde örtülerek (1 saat) mayalanmaya bırakılır.
• Dinlenen hamur, unlanmış tezgâha alınır. Oklava yardımıyla açılır.
• Bardak veya kalıp kullanılarak kesilir, şekillendirdikten sonra ikinci mayalama gerçekleştirilir. (30 dakika)
• Kızartılmış derin yağ içerisinde renk alana kadar pişirilir.
• Kâğıt havlu üzerine alınarak fazla yağından arındırılır.
• Soğuduktan sonra, içleri istenilen marmelat ile doldurulur.
• Pudra şekeri serpilerek servis edilir. *Bu tariften 30 adet Sufganiyot elde edebilirsiniz.