İsrailli araştırmacılar, geleneksel Akdeniz rejimini özel yeşillikleri içerecek şekilde değiştirerek karaciğer yağını önemli ölçüde azaltan bir diyet bulduklarını belirttiler.
Epidemiyolog Prof. Iris Shai, "Araştırma ekibimiz 20 yıldan fazla bir süredir titiz, uzun vadeli denemelerle, tam tahıllar, meyveler, sebzeler ve kabuklu yemişler açısından zengin Akdeniz diyetinin en sağlıklı beslenme olduğunu sonucuna ulaştı. Şimdi, bu diyette belirli değişiklikler yaparak karaciğer yağında büyük bir azalma sağlayabileceğimizi bulduk" ifadelerini kullandı.
Güney İsrail'de yapılan 18 aylık 294 katılımcılı bir araştırmada, katılımcıların üçte ikisi Akdeniz Diyeti yedi ve düzenli egzersiz yaptı. Benzer miktarlarda kilo verdiler, ancak daha az et, daha fazla bitki ürünü ve bol miktarda yeşil çay içeren uyarlanmış versiyonu yiyenler, karaciğerlerinde belirli faydalar gördüler.
Prof. Shai, The Times of Israel'e yaptığı açıklamada, "Akdeniz Diyeti ve Yeşil Akdeniz Diyeti genel olarak eşit kilo kaybına yol açsa da karaciğerdeki yağ kaybı yeşil diyeti yapanlarda iki katına çıktı. Karaciğer genel insan sağlığı için çok önemli ve yağlı karaciğer hastalığının geniş etkileri var. Ancak ilaç tedavilerinin eksikliği ve genel kilo kaybının ötesinde beslenme protokolünün olmaması bu yeni diyeti önemli kılıyor" dedi.