Opus Amadeus Oda Müziği Festivali 10. yılını kutluyor

Tuna SAYLAĞ Sanat
10 Şubat 2021 Çarşamba

20 Ocak'ta yayınlanmaya başlayan ve 30 Mayıs'a kadar devam edecek ‘Best of Opus Amadeus Arşiv Konserleri Serisi’, ‘Dünya Müzikle Mutluyken - Dünya Müzikle Nefes Alırken - Dünya Müzikle Biraradayken - Dünya Müzikle Hayal Kurarken - Dünya Müzikle Kucaklaşırken ve Alev Alev Piazzolla’ program başlıklarıyla festival konserlerinden seçilmiş birbirinden güzel seçkilerden oluşuyor. 20 Şubat’a kadar gösterimde kalacak olan ‘Dünya Müzikle Mutluyken’ programında Trio Passacaglia, 4 Times Baroque, Ars Trio, Trio Vivo ve Musica Amphion ile Pieter Jan Belder Ortaçağ'dan Romantikler'e uzanan birbirinden güzel oda müziği eserleri yorumluyor. Biletler Biletix’de.

Güçlü piyanosu ile Hania Rani PSM Online’da

Duru müzikal kimliği, besteleri ve tarzı ile neo-klasik müziğin dikkat çeken genç isimleri arasında anılan Polonyalı Hania Rani, özel bir repertuar ile 19 Şubat akşamı PSM Online’da dinleyici karşısında olacak. Sanatçı, mayıs ayında çıkarttığı ‘Home’ adlı albümünden eserler seslendirecek. 19 Şubat akşamı, saat 20.30’da online.zorlupsm.com’a özel yayınlanacak ve 21 Şubat 23:59’a kadar yayında kalacak konserin biletleri passo.com.tr üzerinden satışa sunuldu.

 

Anna Laudel Galeri’de iki kişisel sergi bir arada

Echos’ başlığı altında Mathias Hornung’un ‘Defragmentology’ ve Onur Hastürk’ün ‘Asimilasyon’ sergileri, 28 Şubat tarihine kadar randevu ile Anna Laudel İstanbul’da görülebilir. Sanatçıların ilk defa sergileyecekleri yeni eserlerinin de yer aldığı sergileri bir araya getiren ‘Echos’, İslam sanatının modern batı sanatıyla buluşmasından, rölyeften dijital dünyaya geçişe kadar uzanan temaları içeriyor.  Her iki sergideki eserler, farklı tema ve sanat teknikleriyle üretilmelerine rağmen, geçmişle günümüz arasında kurdukları köprüyle birbirlerini Almanya’dan sonra Türkiye’de takip ederek tamamlıyor.

 

Arınma

Hasan Kıran’ın ahşap baskılardan oluşan ‘Arınma’ adlı sergisi, Kuzguncuk IMOGA ART SPACE’te, 24 Şubat’a izlenebilir. Kıran resimlerinde, yaşadığı coğrafyanın tarihsel, kültürel ve simgesel değerlerine göndermeler yaparak tutkulu bir bakış açısıyla kendini ifade ediyor.  Çatalhöyük’e ait imgeleri, yerleşim planlarını, ritüelleri, av sahnelerini, insan figürlerini, hayvan motiflerini ve günlük yaşama dair imgeleri yorumlayarak, onları dokuduğu öyküsel bağlarla resimsel kurgunun birer parçası haline getiriyor.

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün