PESAH 2021'E BAKIŞ

Bu sene bayrama hazırlanırken hem eğlendik hem öğrendik. Gelin Genç Mutfak bayram hazırlıkları nasıl ilerlemiş beraber bakalım!

Genç Mutfak
4 Nisan 2021 Pazar

Liza Cemel & Orli Güner

Pesah’ın son gününde, yemek hazırlıklarının yoğun geçtiği bir haftayı nasıl geride bıraktığımızı sizlere göstermek istedik… Bir yandan geleneksel birçok tarifin nasıl yapıldığını öğrenirken, diğer yandan yaratıcılığımızı konuşturarak yeni lezzetler denedik. Tüm bunları yaparken ailemize yardımcı olmayı da aksatmadık tabi ki. :) Bu seneki bayram buluşmalarımız yine biraz eksik kalsa da, sofralarımız dolu doluydu. Pırasa köftesi, matza çorbası, kek, tatlı ve çeşitli lezzetler yine olmazsa olmazlardandı.

Pesah’ı geride bırakırken son bir tarif ile karşınızdayız. Bu içeriğe özel bir de tarif ekledik. Bu sefer Antakya Yahudilerinin hem bayram günleri, hem Şabat hem de diğer günlerde keyifle yediği bir lezzet. O yüzden tam da zamana uygun olacağını düşündük!

Etli İcce

 

Malzemeler;

300 gr kıyma

1 kaşık matsa unu (Pesah dışında bu malzeme isteğe göre normal un ile değiştirilebilir veya Matsa unu bütün yıl içinde de kullanılabilir.)

Bir demet maydanoz

4 yumurta

Tuz, karabiber

Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı;

Derin bir kapta kıymayı, ince doğradığımız maydanozu ve tüm malzemeleri koyup iyice karıştırıyoruz. Tavaya koyduğumuz sıvı yağ ısınınca bir kaşık yardımıyla kıymalı harçtan top top olacak şekilde, aynı boyutlarda olmasına dikkat ederek, tavaya koyuyoruz. Bir taraf kızarınca çevirerek diğer tarafın da kızarması için çeviriyoruz. Nar gibi kızaran icceleri ister sıcak ister de soğuk afiyetle yiyoruz.

 Videomuzda, Şalom ArtıOnsekiz ekibi üyelerinin farklı mutfaklarından kesitleri bulabilirsiniz. İyi seyirler ve seneye bütün ailenin aynı sofrada oturduğu mutlu bayramlar geçirmemiz dileğiyle…

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün