Dünyanın ilk kültür eti üretim tesisi İsrail'de açıldı

İsrail´in Future Meat Technologies şirketi, Rehovot şehrinde dünyanın ilk endüstriyel kültür eti tesisini açtığını duyurdu.

Dünya
24 Haziran 2021 Perşembe

Günde 500 kilo üretim yapacak tesis, eti canlı bir hayvandan alınan hücrenin laboratuvar ortamında geliştirmesiyle oluşturacak.

Future Meat Technologies CEO'su Rom Kshuk, açılan tesisin kültür eti pazarına önderlik edeceğini ve 2022 yılında etlerin raflarda olacağını açıkladı.

Şu anda tesiste hayvan serumu içermeden veya genetiği değiştirilmeden tavuk, domuz eti ve kuzu eti üretimi yapılabiliyor. Yakında dana eti üretimi de yapılacağı açıklandı. Future Meat Technologies’in geleneksel hayvan tarımından yaklaşık 20 kat daha hızlı üretim yapabildiği belirtildi.

Future Meat Technologies'in kurucusu ve baş bilim sorumlusu Profesör Yaakov Nahmias yaptığı açıklamada, ‘’Hedefimiz, hem sağlıklı hem de sürdürülebilir lezzetli yemekler üretirken, gelecek nesilleri güvence altına almaya yardımcı olmak ve kültür etini herkes için satın alınabilir hale getirmek’’ dedi.

Future Meat'in hayvan kesimi içermeyen üretim sürecinde, geleneksel et üretimine göre yüzde 80 daha az sera gazı emisyonu sağlanması, yüzde 99 daha az arazi kullanımı ve yüzde 96 daha az tatlı su kullanılması bekleniyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün