Zaman geçiyor, tarihler gözümüzü açıp kapayıncaya kadar ilerliyor. Herkesin sağlık, huzur ve mutluluk ile geçireceği bir seneye girmeyi temenni ediyorum. Genç Mutfak olarak bu yazımızda; İngilizlerin uyguladığı kırıntı tatlısını, bayramımızın olmazsa olmazı elmayla buluşturuyoruz. Bereketli ve güzelliklerle dolu nice sofraları birlikte kurabilmek dileğiyle… Şana Tova.
Elmalı Crumble
4 adet elma
½ çay bardağı toz şeker
Birkaç damla limon suyu
1 adet limonun kabuğu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın (opsiyonel)
Elmaların ikisi rendelenir, kalanı ise küçük küpler halinde doğranır. Üzerlerine limon suyu, toz şeker, vanilya, tarçın ve limon rendesi eklenir. Tüm malzemeler harmanlanır ve diri kalacak şekilde pişirilir.
Hamur için;
2 su bardağı un
6 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 tutam tuz
125 g soğuk tereyağı (küp doğranmış)
Kuru malzemeler karıştırılır. Tereyağı katılır. Fakat yoğurulmadan, parmak uçları ile ufak hamur kırıntıları yapılmalıdır.
Hazırlanan meyve harcı, fırın kaplarına aktarılır. Üzerine crumble paylaştırılarak 180 derece önceden ısıtılmış fırına verilir. Hamur renk alıp kıyırlaşana kadar pişirilir. Henüz sıcakken tabaklara porsiyonlanır. İsteğe göre dondurma ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.