SÜREYYA’DA ISKANDAR WIDJAJA & ITAMAR GOLAN DUO KONSERİ
Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası, bu sezon gerçekleştireceği ‘VİRTÜÖZLERİN MÜZİĞİ’ serisi ile Türkiye’de bir ilke imza atıyor. Mayıs ayına kadar düzenlenecek konserlerden altısı, Türkiye’ye hiç gelmemiş ve Avrupa’nın en ünlü klasik müzik sanatçılarını ağırlayacak. Mekân 25 Ekim’de, ‘günümüzün en heyecan verici kemancılarından biri’ olarak anılan Endonezyalı / Alman keman virtüözü Iskandar Widjaja ile en iyi orkestra ve şeflerle çalışmış piyano virtüözü İsrailli Itamar Golan’ı konuk edecek. Sanatçılar konserde Bach, Grieg, Saint-Saëns, Kreisler ve Gershwin’in eserlerinden oluşan bir repertuar sunacak.
JORDI SAVALL & HESPÈRION XXI İLE 'İBN BATTUTA ZAMAN YOLCUSU'
Sık sık ülkemizde konserler veren İspanyol şarkıcı Jordi Savall ve Hesperion XXI, 26 Ekim akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonunda müzikseverlerle buluşacak. Sanatçı bu konserle müzik yolculuğuna Çin’in yanı sıra Suriye, Ermenistan, Yunanistan, Türkiye ve ‘Arap Marco Polo’ ismiyle anılan İslam gezgini İbn Battuta’nın yolculuğu süresince ziyaret ettiği ülke ve kültürlerden konuk müzisyenlerle birlikte devam ediyor. Seyirci bu gezide geleneksel bir müzik mirasının zenginliğini keşfedecek.
‘DÜNYA BEBEKLERİ’ RAHMİ M. KOÇ MÜZESİNDE
Rahmi M. Koç Müzesi, ‘Dünya Bebekleri’ sergisine ev sahipliği yapıyor. Rahmi Koç’un kişisel koleksiyonun da dahil olduğu ve oyuncak sanayisinin en önemli kilometre taşı olan bebeklerin Antik Çağ’dan günümüze uzanan yolculuğuna ışık tutan sergi, 18. yüzyılın ahşap bebeklerinden Anadolu’nun bez bebeklerine, Asya ve Afrika inanç bebeklerinden moda bebeklerine, hatta Uzakdoğu’nun ipek elbiseli festival bebeklerine kadar çok özel bir seçkiyi ziyaretçilerin beğenisine sunuyor.
İSPANYOL SANATÇILAR ‘TANINMAYAN İSTANBUL’U ANLATIYOR
Barış Manço Kültür Merkezi, 30 Ekim’e kadar devam edecek ‘Tanınmayan İstanbul’ sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergide, iki İspanyol sanatçının, ressam Jaume Marzal ve şair Rosa Cuadrado’nun suluboya ve metinlerden oluşan eserleri yer alıyor. Akdeniz’in ve Doğu'nun ışığına, dokusuna ve biçemine âşık Valensiyalı ressam Marzal, İstanbul’un nadiren gezilen ve turistik çevre tarafından az bilinen yerlerini suluboya tekniğiyle eserlerine yansıtırken, şair Cuadrado, bu eserleri şiirsel bir dille betimliyor.