Bu geceden itibaren Sibirya kökenli soğuk ve yağışlı havanın etkisine giriyoruz. İstanbul’da gece saatlerinden itibaren hava sıcaklığı düşmeye başlayacak ve 0 dereceye kadar inecek. Yarın sabah saatlerinde ise özellikle Karadeniz üzerinde oluşan kar yağışları etkisini göstermeye başlayacak. Her ne kadar yağış haritaları bu yağışın şehrin genelinde etkili olacağını söylese de; bu yağışların en tipik özelliği yerel olmasıdır. Örneğin bir yerde çok yoğun kar yağışı olurken aynı anda başka yerde güneş açabilir. Dolayısıyla semt semt farklılıklar gösterebilir.
Kar yağışının etki alanına gelecek olursak; gündüz saatlerinde sıcaklık 2 ile 4 derece arasında olacağı için yağış anında sahil kesimlerinde kısmi bir tutma gözükse de yağış durduğu anda anında erime olacağını düşünüyoruz. Yalnız yağış; olduğu anda yoğun yağacağı için anlık birikim olabilir. Rakımı 100 metreyi geçmiş olan yerlerde ise karın daha fazla tutunması ve birikim yapması daha büyük bir ihtimal.. Gece kar yağdığında ise hava sıcaklığı 0 dereceyi zorlayacağı için sahil kesimlerde de gündüzden daha fazla birikim yapma ihtimali fazla..
Peki sistem ne kadar devam edecek? Şu anki koşullara yukarıda anlattığım durum Cuma ile pazartesi arası devam edecek gibi gözüküyor. Hatta pazartesiyi de içine alma ihtimali var. Pazar günü öğlen sıcaklık 4 dereceyi geçebilir bu yüzden kıyı kesimlerde yağmur ve ulu kara dönme ihtimali var.
Marmara Bölgesi dışında esas dikkat çekmemiz gereken yerler ise Batı Karadeniz.. Özellikle Bolu çevresinde kar yağışı ulaşımı zorlaştıracaktır. Sistem ilerledikçe Marmara’nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde yağış kar olarak görülecektir.
Tekrar son olarak İstanbul’a dönecek olursak; yağışlı sistemin dediğimiz gibi en az pazartesiye kadar devam etmesini, sıcaklıkların ise en az 25 Mart’a kadar 10 derecenin üstüne çıkmamasını bekliyoruz. Dolayısıyla baharı yaşamamıza henüz vakit var.