Mısır da üçlü zirve

İran tehditlerine karşı yapılan iş birliği çerçevesinde 22 Mart günü Mısır da sıra dışı ve önemli bir zirve gerçekleşti.

Elda SASUN Dünya
24 Mart 2022 Perşembe

Amerika'nın Devrim Muhafızlarını terör örgütleri listesinden çıkarma niyetinin arka planına karşı Mısır, Sharm El-Sheih’te düzenlenen zirvede Bennett bir İsrail lideri olarak ilk kez iki Arap lideri ile görüşmeye gitti. Liderler, Mısır Devlet Başkanı Sisi, Bennett ve Abu Dabi'nin varisi Muhammed bin Zayed ile olağanüstü bir toplantı yaptılar.

İran ve ABD'nin nükleer anlaşmaya doğru ilerleme kaydetmesi üzerine, yetkililer, zirvenin İran nükleer anlaşması da dahil olmak üzere bir dizi bölgesel konuyu tartışacağını belirttiler.

Üçlü genel olarak teröre karşı birlikte hareket etmeye ve bilhassa İran’ın nükleer tehditlerine karşı bölgenin emniyetini koruyacak tedbirler alma planlarını konuştular. Ayrıca Ukrayna da devam eden savaşı da tartışan liderler bu savaşın getireceği ekonomik neticeler içinde Mısır’ın, enerji ve önemli bir gıda olan buğday fiyatlarının artışındaki endişelerini paylaştı.

Zirve aynı zaman yeni uçuş anlaşmalarını da kutladı.

Geçtiğimiz hafta Bennett ve Sisi, Ben Gurion Havaalanı ile Mısır arasında yeni bir uçuş rotası hakkında anlaştılar. Bu rota İsrail halkının yakından tanıdığı, tatil beldesi Sharm El Sheikh idi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün