Yahudi yardım kurumu Ukrayna için 40 elektrikli araç satın aldı

Ukrayna´da savaş ve işgalin altında yaşam sürmeye devam ederken, zor durumdaki halka yardım etmeye çalışan gönüllüler için en büyük sorun yakıt tedarik etmek oluyor.

Dünya
17 Ağustos 2022 Çarşamba

Dnipro şehrinde, 38 yaşındaki İlya Pulin, bölgede gıda ve ilaç dağıtımına gönüllü olarak yardım ediyor. Termodinamik konusunda uzman olan Yahudi Profesör, yardımları dağıtırken, en büyük sıkıntılarının araçları için yakıt bulmak olduğunu belirtiyor.

JTA’ya konuşan Pulin, “Benzin ve yakıt fiyatları ikiye katlandı. Benzin istasyonlarında saatler süren kuyruklar var. Daha birkaç gün öncesine kadar, herkesin alabileceği miktar için kota vardı” diyerek yakıt elde etmekteki zorluklarını paylaştı.

Tüm ülkeyi etkileyen bu sorunu çözmek için adım atan Habad bağlantılı Ukrayna Yahudi Cemaatleri Federasyonu, 2 milyon dolarlık bir bütçe ile 40 adet elektrikli araç satın aldı. Araçların bu ay içerisinde Pulin gibi çevresine yardım etmeye çalışanlara dağıtılması planlanıyor. Ortalama maliyeti 50 bin civarında olan araçların, Ukrayna’nın mevcut durumunda, hayat kurtarıcı araçlar olacağı yorumları yapılıyor.

Ülke çapında Yahudi yardım kuruluşları, Batı ile bağlantıya geçerek, gerekli yardımlar için maddi destek toplamaya çalışıyor. Benzinin yanı sıra, gıda ve ilaç fiyatları da çok yükselen ülkede, özellikle savaştan çok etkilenmiş bölgelerde tıbbi ihtiyaçlarını karşılayamayan halk için gönüllüler seferber oluyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün