İranlı Olimpiyat güreşçisi Hitler´i ilham kaynağı olarak görüyor

İran Uluslararası Haber Kuruluşu bu hafta, 2020 Tokyo Olimpiyatları´nı beşinci sırada bitiren Greko-Romen güreşçi Mohammad Ali Geraei´nin cumartesi günü İranlı bir yayına konuşurken ilham kaynağı olarak Hitler´i gösterdiğini bildirdi.

Dünya 1 yorum
2 Eylül 2022 Cuma

İsrail'in Farsça yayın yapan resmi Twitter sayfası, Geraei'nin yorumlarını kınayarak, "Sorun, tarihin en büyük suçlusunu kahraman olarak sunan antisemit İran hükümetidir’’ dedi.

İsrail'in İngilizce Twitter hesabı ise, "Rol modellerimiz: ebeveynler, öğretmenler, doktorlar. İranlı güreş şampiyonu Mohammad Ali Geraei'nin rol modeli: Hitler. İran rejimi antisemitizmi ve Yahudilere karşı şiddeti normalleştirdiğinde sonuç budur" paylaşımını yaptı.

Greko-Romen güreş şampiyonu ve İran'ın Greko-Romen güreş takımının eski baş antrenörü olan İranlı aktivist Sardar Pashaei, The Jerusalem Post'a İranlı sporcuların nasıl hükümetin kuklası haline geldiklerini gördüğü için çok üzgün olduğunu belirtti.

Artık Amerikan vatandaşı olan Pashaei, "Geraei'nin sözleri, aileleri nefret kurbanı olan milyonlarca insanın yarasına tuz basıyor. Uluslararası Olimpiyat Komitesi, İran'la uzlaşmaya son vererek İran hükümetinin nefretinin parçası olan yetkililerin ve sporcuların görev yapmasını yasaklamalıdır. Yakında Dünya Güreş Federasyonu'na bir mektup göndereceğiz ve antisemit yorumlarından dolayı Ali Geraei'nin sporcu lisansının askıya alınmasını talep edeceğiz" dedi.

Geraei, 2017, 2019 ve 2021 Dünya Şampiyonalarında Greko-Romen güreşte bronz madalya ve 2018 Asya Oyunları'nda ise altın madalya kazandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün