Polonya, Roger Waters konserini iptal etti

Rock grubu Pink Floyd´un kurucularından Roger Waters´ın Polonya´da vermesi planlanan konserleri, müzisyenin Ukrayna savaşı konusundaki görüşü nedeniyle iptal edildi.

Dünya
28 Eylül 2022 Çarşamba

Roger Waters, Ukrayna lideri Zelenskiy'nin eşi Olena Zelenska'ya yazdığı açık mektupta "aşırı milliyetçiler ülkenizi bu feci savaşın yoluna soktu" demiş ve bir tartışmayı başlatmıştı. Waters, mektubunda ayrıca Zelenskiy’i de seçim kampanyasında verdiği Donbas bölgesine barış getirme vaadini tutmamakla suçlamış, ancak Rusya'nın savaştaki sorumluluğundan hiç bahsetmemişti.

Zelenska da Twitter'de Waters'a yanıt olarak Ukrayna'yı işgal edenin Rusya olduğunu söylemiş ve Rusya’nın Ukrayna kentlerini yerle bir edip, sivilleri öldürdüğünü vurgulamıştı. Zelenska ayrıca "Roger Waters, barışı başka bir ülkenin liderinden istemelisin" diye eklemişti.

Waters'ın açık mektubuna tepki gösteren Krakow Belediye Meclisi üyesi Lukasz Wantuch, halka konserleri boykot etmeleri çağrısı yaparken Krakow meclis üyeleri ayrıca, Waters'ı "istenmeyen adam" ilan eden bir tasarı hazırladı.

Tasarıda "Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısını ve Rus askerlerin gün ışığına çıkan savaş suçlarını göz önüne alarak, meclis üyeleri bunlara ve Roger Waters'ın Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle ilgili açıklamalarına öfkelerini bildirir" denildi.

Konserin organizatörü Live Nation Poland, konserlerin iptalini teyit etmekle birlikte, herhangi bir neden açıklamadı. Waters da kendisinin ya da menajerlerinin konserleri iptal ettiği yönündeki haberleri reddetti.

Polonya hükümeti Ukrayna’nın müttefiklerinden. Polonya, Ukrayna'ya tank ve silah yollarken, Avrupa Birliğini Rusya'ya karşı daha sert ambargolar almaya teşvik ediyor. Polonya hükümeti ülkenin sınırlarını çatışmalardan kaçan milyonlarca Ukraynalı kadın ve çocuğa açtı. Polonya halkı da yüz binlerce mülteciye evlerini açtı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün