Ukrayna İsrail´den Demir Kubbe ve diğer savunma teknolojilerini istedi

Ukrayna hükümeti bu hafta İsrail´e sunduğu resmi bir talepte İsrail tarafından geliştirilen ve bazıları henüz faaliyete geçmeyen üst düzey hava savunma sistemleri talep etti.

Dünya
21 Ekim 2022 Cuma

Axios’ta çıkan habere göre, Ukrayna İsrail'den (mümkün olan en kısa vadede) Demir Kiriş, Barak-8, Patriot, Demir Kubbe ve David's savunma sistemleri almakla son derece ilgilendiğini belirten bir mektup gönderdi.

Ukrayna, Rusya'nın İran insansız hava araçlarını kullanarak sivil bölgelere saldırılar da dahil olmak üzere yeni silahlı saldırı yöntemlerine geçtiğini belirtti.

Mektupta, İran'ın Ukrayna'da silah kullanma konusunda kazandığı olumlu deneyimin İran sistemlerinin daha da gelişmesine yol açacağı, böyle bir deneyimin İran'ın saldırı silahları üretme potansiyelinin güçlendireceğini ve sonuç olarak İsrail Devleti ve Ortadoğu için güvenlik tehditlerinin artıracağı belirtildi.

İsrail Başbakanı Yair Lapid'in perşembe günü geç saatlerde Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba ile görüşmesi bekleniyordu. İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz da Ukraynalı mevkidaşı ile telefonda görüşecekti, ancak ofisi daha sonra görüşmenin Ukraynalıların talebi üzerine ertelendiğini belirtti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün