Pelosi´nin kocasına saldıran adamdan antisemit söylemler

David DePape´in çevrimiçi ortamda hem soykırım inkarı, hem de Yahudilerin Ukrayna´daki savaşın sorumluları oldukları iddialarının propagandalarını yapan şahıslardan biri olduğu ortaya çıktı.

Dünya
2 Kasım 2022 Çarşamba

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin San Francisco’daki evine kaçak şekilde girerek, Pelosi’yi bulmayı umarken, o olmayınca o sırada evde olan kocasına bir çekiçle saldıran ve ardından yakalanıp tutuklanan kişinin, Yahudilerin Ukrayna’daki savaştan sorumlu oldukları iddiasını internet ortamında yaymaya çalıştığı da ortaya çıktı.

San Francisco polisi, geçtiğimiz cuma günü Paul Pelosi’ye evinde saldıran David DePape’i göz altına aldı.

İddialara göre DePape’nin saldırdığı sırada, “Nancy nerede?” diye çığlıklar atarak, o sırada başkent Washington’da bulunan Nancy Pelosi’yi sorduğu bildirildi.

82 yaşındaki Paul Pelosi’nin, tedaviye cevap verdiği belirtilirken, tamamen sağlığına kavuşmuş şekilde hastaneden taburcu edilmesi bekleniyor.

Polisin saldırı sonrası fotoğrafını yayınlayarak aramayı başlatması ardından yapılan araştırmada, ABD eski Başkanı Trump taraftarlarının sıkça hedefinde yer alan Nancy Pelosi ve Yahudiler hakkında pek çok komplo teorisinin yayınlanması ve yayılması için aktif olarak çalıştığı görülen DePape’in, bu haberleri konu alan iki internet sayfası bulunuyor. Bunlardan birinde görülen “DaJewbs” adlı kategoride, soykırım inkarının da aralarında bulunduğu pek çok antisemit komplo teorisi paylaşılıyor.

Burada yakın zamanda yayınlanmış mesajların birçoğunda, Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaşın arkasında, bu toprakları satın almak isteyen Yahudilerin oldukları belirtiliyor. Sitede bir Yahudi’nin antisemit şekilde karilatürize edilmiş bir görüntüsüne yer verilerek altında, “Eğer doğruysa bu tam hastalıklı bir Yahudilik. Ülkeyi yerle bir edecek şekilde bombala, orada yaşayanlar topraklarını terk etsinler sonra da arazileri ucuza al,” yorumu yer alıyor.

Diğer yandan yine Paul Pelosi’ye bir çekiçle saldıran Berkley’li David Depape’ye ait bir blog sayfasında, kendisinin kaleme aldığı “Hitler yanlış hiçbir şey yapmadı. Siyah haplar. Pedofilinin normalleştirilmesi” gibi başlıklara sahip yazılar bulunuyor.

Sitede son zamanlarda yaptığı antisemit konuşmalarla dikkat çeken ve eskiden bilinen adıyla Kanye West, yeni ismiyle Ye hakkında da çeşitli yorumlar ve Hitler’in zamanında Almanya’daki yükselişini Yahudilerin madden destekledikleri gibi söylemler de görülebiliyor.

Facebook üzerindeki sayfasına artık ulaşılamasa bile, bu konuda araştırma yapan CNN muhabirleri sayfanın daha önce Trump ve destekçilerinin seçimleri reddetmeleriyle ilgili yorumların yanı sıra, transfobik içerik ve koronavirüs aşıları ile ilgili desteksiz pek çok teoriyle dolu olduğunu bildirdiler.

Kanal aynı zamanda DePape’in aile üyeleri ve yakın çevresi ile de görüşerek, adamın gerçeklikte ve çevresinden kopuk yaşamakta olduğunu öğrendi.

Polisin dediğine göre cinayete teşebbüsün de aralarında bulunduğu pek çok suçla hakkında dava açılacak olan DePape adını, çevrimiçi dünyadaki komplo teorilerinden etkilenerek saldırganlaşan ve gittikçe kabarmakta olan listeye yazdırdı.

Örneğin, mayıs ayında Buffalo, New York’ta on kişinin ölümüne yol açan silahlı saldırgan, internette karşılaştığı ‘büyük yer değiştirme’ teorisine inandığını söylemişti. Teoriye göre Yahudiler, ülkedeki beyaz insanlardan kurtulup yerlerine teni farklı renklerdeki göçmenler ile ülkeyi doldurmak istiyorlar.

Yine Slovakya’daki Bratislava’da bir eşcinsel barının önünde ateş açan saldırgan da buna inandığını söylemiş, her iki adam da Yahudilerin öldürülmeleri çağrısında bulunmuşlardı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün