Or Yom´da yenilenme sinagog restorasyonuyla devam ediyor

Kurumumuzda uzun süreden beri hayalini kurduğumuz alt bahçedeki sinagog ve çevre yapıların restorasyonu artık yenilenen yüzü ile sevgili yahidlerimiz için hazır. Pansiyonerlerimizin meraklı bakışları altında ilerleyen inşaatımız sonunda tamamlandı.

Toplum
9 Kasım 2022 Çarşamba

Pandemi boyunca birçok benzer kurum ve kuruluş, faaliyet ve hizmetlerinde aksaklıklar yaşarken, huzurevimiz öncelikle pansiyonerlerimizin kaliteli yaşam standartlarını arttırmak ve sonrasında da mutlulukları için birçok yeniliğe imza attı.

Son birkaç yılda hayata geçirdiğimiz hayallerimizi bazılarını hatırlayalım:

Fizyoterapi ve rehabilitasyon odası, benzer sağlık sorunları olan pansiyonerlerimiz için daha kullanışlı hale getirildi. Kimi durumlarda fiziksel tedavi ihtiyaçları hastaneye gidilmesine gerek kalmadan yeni alet ve yardımcı medikal ekipmanlarla pansiyonerlerimizin tedavileri artık kurum içinde de yapılıyor.

Ana binamızda -2 katındaki geriatri servisimiz, aramızdan ayrılan Beki İpekel anısına tamamen restore edildi.

Torel Binamızda, uzun yıllardır boş ve atıl duran terasımız elden geçirilerek açık seyir terası haline getirildi. Farklı dönemle çeşitli eklemeler yapılarak oturma grupları zenginleştirildi ve pansiyonerlerimize yoktan var ederek manzaralı bir dinlenme alanı yaratıldı. Özellikle bahar ve yaz aylarında pansiyonerlerimizin keyifli sohbetler eşliğinde, manzaranın tadına vararak günü sonlandırmalarını gözlemlemek, yapılan yenileme çalışmalarının amacına ulaştığının adeta canlı bir kanıtı.

Girişteki ana bahçemiz günümüz şartlarına uygun şemsiyeler, daha ergonomik banklarla pansiyonerlerimiz için tüm günü geçirebilecekleri açık hava faaliyet alanına dönüştürüldü. Uygun havalarda her an için bahçemizde sabah kahvesini yudumlayan, aralarında sohbet eden, kart ve zeka oyunlarıyla vakitlerini geçiren pansiyonerlerimize rastlamak yönetimi ve profesyonel çalışanları mutlu ediyor.

Tüm kat ve odalarda pencerelerdeki perde sistemi kumaş perdelerle yenilenerek pansiyonerlerimizin hayatına canlılık ve renk katıldı. Böylelikle birçok farklı sebepten dolayı, yaşamlarının geri kalanını huzurevimizde sürdürmeyi seçen pansiyonerlerimiz için kendilerini evlerinde hissedercesine sıcak, doğal bir ortam yaratılmaya çalışıldı.

Kurumumuz gönüllülerden oluşan bir yapıdan, tüzüğü ve üniversitelerle iş birliği sözleşmeleri olan bir yapıya dönüştürüldü. Gönüllülerimizin desteği ve pansiyonerlerimize karşı gösterdikleri özverili yaklaşımlar Or Yom’u ayakta tutan temel sebeplerden biridir. Gönüllülerimiz yanında iş birliği yaptığımız üniversiteler ve özel kuruluşların tecrübelerinden faydalanmak, bilgileri karşılıklı değerlendirmek paha biçilmez. Bu çalışmaların profesyonel ekibimizi dolayısıyla da huzurevimizi daha ileriye götüreceği inancındayız.

Öncelikle olarak okulumuz UÖML, HEGKOM Bar ve Bat-miztva kulüpleri, gençlerimiz ve toplum dernekleriyle iş birlikleri arttırıldı. Or Yom, bu anlamda çocuk ve gençlerimize kapılarını her zaman açık tutacak. Gerek okulumuzdan gerek derneklerimizden olsun gençler ve çocuklar kurumumuzu ziyarete geldiğinde getirdikleri enerji ve pozitif ortam Or Yom’a neşe katmaya devam edecek. Yavrularımızın ilk başta biraz çekingen davranıyor, bir süre sonra pansiyonerlerimizin sıcak yaklaşımlarıyla ortam keyifli hale geliyor. Sanki anneanne-dedelerinin evlerini ziyaret etmişçesine mutlu ayrılıyorlar. Ziyaretler sonrası pansiyonerlerimizin yüzlerindeki mutluluk görülmeye değer. Sevgili çocuklar ve gençler, sizleri her zaman bekliyoruz.

Kurumumuz Covid salgınında minimum darbe ile örnek seçilmiş bir yapı haline geldi. Yönetimin yerinde ve önceden aldığı kararlar sayesinde geride kalmasını umduğumuz o üzücü günlerde pansiyonerlerimizin gerek hastane ortamlarında gerek kurum içi yaşamlarında sağlıklarını en üst seviyede korumaya itina edildi, ediliyor.

Kurum giderlerine destek yaratmak için var olan gelir kaynaklarımıza ek olarak 52 hafta 52 gezi, 52 hafta 52 Şabat, Anna Kalaonra gezi eğlence fonu ve sağlık fonları hayata geçirildi. Gezi günlerinde kurumumuzu görmelisiniz. Şık kıyafetlerini giyen pansiyonerlerimiz sabahın erken saatlerinden itibaren büyük bir heyecan ve beklentiyle gidilecek mekan için hazırlık içindedirler. Kurum içinde tatlı bir telaş vardır. Geziden dönüldüğünde ise yüzlerindeki sevinç ana kapıdan girdiklerinde uzaktan bile görülebilir. İşte o zaman gerek sosyal medya üzerinden olsun, gerek çeşitli duyurularla olsun, yaptığımız bağış çağrılarına kulak veren bağışçılarımızın yaptığı bağışların karşılığının ne kadar doğru yere gittiğini görebiliyoruz.

Kurum içi profesyonel ekibimiz ve pansiyonerlerimizle yapılan eğitimlerimiz toplumumuzla da paylaşmaya başlanıldı.

Atıl durumda olan birçok bölgemiz yeniden elden geçirildi. Oyun odası yaratılarak pansiyonerlerimizin boş zamanlarını geçirebilecekleri keyifli bir mekan yaratıldı. Okey, tavla, çeşitli kart ve beceri oyunları oynayarak pansiyonerlerimizin kendi aralarında daha fazla sosyalleşmesi için de fırsat yaratılmış oldu.

Ve son olarak, başta bahsettiğimiz 2013 yılında rahmetli İzidor Barouh onuruna Vivyan Ebram Mizrahi tarafından yapılan midraşımızın yanına sinagogumuzu büyütmek, bayram ve mevlutlarımızda kurumumuzu daha çok tercih etmeniz ve özel pansiyonerlerimize eğitim vermek için kullanılacak çok amaçlı bir salon yapılandırdık. Dr. İshak Özsezikli onuruna yapılan bu salon can dostları Arzu- Dündar Yetişenler tarafından kurumumuza bağışlandı.   

Tüm bu yenileme çalışmalarını kurumumuza ayrılan kaynakları kullanmadan, değerli bağışçılarımız sayesinde yaptık. Bu nedenle tüm bağış severlerimize müteşekkiriz. Güzel ve değerli bağışlarınızla Or Yom ayakta kalmaya devam edecek. Toplumumuzun en değerli varlıkları olan üzerlerinde geçmiş yılların tüm yorgunluğu ile ayakta kalmaya çalışan sevgili pansiyonerlerimizin Or Yom’da mutlulukları ve sağlıkları için mücadele etmeye devam edeceğiz.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün