Sandığa gitme zamanı

Başta TC Hahambaşılığı Vakfı olmak üzere gerek İstanbul gerekse de Anadolu ve Trakya´daki sinagoglar bünyesinde oluşturulmuş vakıfları idari, hukuki ve mali hususlarda temsil edecek yönetimlerin seçimleri için sandık başına gidiyoruz. Bu seçimler sinagog ve vakıflarımıza sahip çıkmamız açısından önem taşıyor…

Toplum
14 Aralık 2022 Çarşamba

Haziran ayında Resmi Gazete’de yayınlanan tüm azınlık vakıflarını bağlayıcı Cemaat Vakıfları Seçim Yönetmeliği’ndeki hükümler çerçevesinde seçimler 25 Aralık Pazar günü gerçekleşecek.

Cemaat vakıflarının bulunduğu sinagoglarda gerçekleştirilecek oy verme işlemiyle, yönetim kurulları beş yıllık bir dönem için seçilecek.

Kimler oy kullanabilir?

  • Türk Yahudi vatandaşı, 18 yaşını bitirmiş kadın-erkek herkes oy kullanabilir.
  • Seçmenlerin fiili olarak ilgili vakıf bünyesinde bulunduğu cemaate mensup olması gerekli değil, Vakıflar Bölge Müdürlüklerince onaylanmış seçmen listelerinde adının soyadının bulunması yeterli.
  • Bir seçmen her bir vakıf için ayrı ayrı oy kullanabilir.

Oy kullanmak neden önemli?

Türk Yahudi Toplumu yöneticileri uzun bir sürenin ardından gerçekleşecek bu seçimlerin, Türk Yahudi Toplumu üyeleri olarak vakıflarımıza, sinagoglarımıza sahip çıktığımızın ve değer verdiğimizin bir göstergesi niteliğinde olduğunu vurguladı.

Hangi vakıflar?

İstanbul’da Türkiye Hahambaşılığı Vakfı, Kuzguncuk Bet-Yaokov  Musevi Sinagogu Vakfı, Büyükada Hased LeAvraam Musevi Sinagogu Vakfı, Kadıköy Hemdat İsrael Sinagogu Vakfı, Neve Şalom Sefarad Sinagogları Vakfı, Hasköy Maalem Musevi Sinagogu Vakfı, Balat Ahrida Musevi Sinagogu Vakfı, Ortaköy Etz Ahayim Sinagogu Vakfı, Sirkeci Musevi Sinagogu Vakfı; İstanbul dışında Ankara Musevi Sinagogu Vakfı, Antakya Musevi Havrası Vakfı, İskenderun Musevi Havrası Vakfı, Çanakkale Mekor Hayim Musevi Sinagogu Vakfı, Trakya’da ise Kırklareli Musa Sinagogu Vakıflarının seçimleri 25 Aralık’ta 9 ila 17 saatleri arasında gerçekleşecek.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün