Steven Spielberg´in otobiyografi filmine ´Fabelmans´a 7 Oscar adaylığı

Otobiyografik filmi Fabelmans´da Yahudi ailesi ve başından geçen antisemit olaylardan bahseden Steven Spielberg, 7 Oscar adaylığı kazandı.

Dünya
26 Ocak 2023 Perşembe

Spielberg Deadline’a verdiği röportajda, “Kısa bir süre önce 76 yaşına girdim ve 'Başarılacak ne kaldı?' diye soruyorlar. Kariyerimde ilk kez Akademi tarafından en iyi senaryo yazarı olarak aday gösterildim. İngilizce ve yaratıcı yazarlık derslerinin karşılığını aldığımı hissediyorum’’ dedi.

Spielberg'in halihazırda ikisi ‘Er Ryan'ı Kurtarmak’ ve diğeri ‘Schindler'in Listesi’ ile üç Oscar'ı bulunuyor. Spielberg, Martin Scorsese ile birlikte Oscar tarihinin en çok adaylık kazanan yönetmeni konumunda.

Ocak ayının başlarında Spielberg, The Fabelmans ile 2023 Altın Küre'de en iyi yönetmen ve drama kategorisinde en iyi film ödülünü kazandı.

Fabelsman 2023’ün Oscar Ödüllerinde, en iyi film, en iyi yönetmen, en iyi özgün senaryo, en iyi kadın oyuncu, en iyi yardımcı erkek oyuncu, en iyi film müziği ve en iyi yapım tasarımı dallarında aday gösterildi.

En iyi film kategorisinde bu yılın adayları arasında, All Quiet on the Western Front, The Banshees of Inisherin, Elvis, Everything Everywhere All at Once, TÁR, Triangle of Sadness, Women Talking, Avatar: The Way of Water ve Top Gun Maverick de yer alıyor.

The Fabelmans'ın fragmanını aşağıdan izleyebilirsiniz

https://youtu.be/XCFaiHf31hY

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün