Nazi liderleri aklayan sohbet uygulamasına tepki

Dünya
1 Şubat 2023 Çarşamba

Ocak ayı başında App Store’da piyasaya sürülen sohbet uygulaması Chatbot, kullanıcılarına önde gelen tarihi figürlerle konuşma fırsatı sunuyor. Uygulamanın konuşma fırsatı sunduğu tarihi kişilikler arasında Nazi liderlerinin de olması tepkiyle karşılandı.

‘Tarihi Figürlerle Sohbet’ Nazilerin Propaganda Bakanı Joseph Goebbels’in “Yahudilere yapılanların kapsamından haberdar olmadığını ve hatta şiddeti durdurmak için emir yayınladığını söylemesi özellikle tarihçilerin tepkisine neden oldu.

Antisemit görüşleriyle bilinen Ford Motor Şirketinin kurucusu Henry Ford ile yapılan bir sohbette, chatbot Ford’un "Yahudilerden nefret etmediğini" dile getiriyor.

Uygulamada Adolf Eichman da bir kullanıcı ile yaptığı sohbette, geçmişin vicdanını her gün rahatsız ettiğini belirtiyor.

ABD merkezli yazılım mühendisi Sidhant Chadha tarafından geliştirilen uygulama, her sohbetin içeriğinin tarihsel doğruluk taşıyamayacağını ve gerçek bilgilerin doğrulanması gerektiği şeklinde bir sorumluluk üstlenmediğini ifade ediyor. 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün