Bir Başka Hikâye

Tuna SAYLAĞ Sanat
22 Şubat 2023 Çarşamba

Loft Art, ‘Bir Başka Hikâye’ isimli beşinci sergisini sanatseverlerle buluşturdu. Sergi, hayatta herkesin kendine özgü hikâyeler barındırdığını ve bu hikâyelerin saygıyı, hoşgörüyü hak ettiğini vurguluyor. Başkalarının hikayelerine dâhil olma durumunda ise, dünyanın diğer yarısını anlayıp onların bir parçası olabileceğimizi, bu sayede farklılıkları bir zenginlik olarak kabul edebileceğimizin altını çiziyor. 18 Mart’a kadar Beşiktaş Nisbetiye On’daki mekânında izleyiciyle buluşacak olan sergi; resim, heykel, fotoğraf, enstalasyon alanlarında eser üreten ve aralarında Ayşe Gürkaş, Başak Güldürücü, Basako, Cihan Oral, Damla Yücebaş, Deniz Doğruyol, Deniz Yılmazlar ve Elif İlayda Bekdemir gibi isimlerin olduğu 16 sanatçıyı bir araya getiriyor.

‘Neonist By Devrim Erbil’ Sergisi The Stay Boulevard’da

Resmin şairi Devrim Erbil’in dünyaca ünlü İstanbul eserlerinin yeni serisi ‘Neonist By Devrim Erbil’, 2 Nisan’a kadar otelde sergileniyor. Renk Erbil küratörlüğünde hayata geçen sergi, Erbil’in klasikleşmiş İstanbul konseptlerini neon renklerle yenilemesinden doğuyor, aynı zamanda yeni dijital sanat akımı NFT serileri ile sanatçının en kapsamlı NFT serisi olarak dikkati çekiyor. Sergi kapsamında hepsi neon konsept içeren 281 eser ve 321 parça NFT koleksiyonu sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. Serginin ‘masterpiece’ eseri, 120 cm/180 cm Neon İstanbul yağlı boya tablosunun NFT versiyonu Amerikalı ünlü dijital sanatçı Silly Gabe ve Devrim Erbil’in ortak çalışması ile üretiliyor.

Sinem Dişli ile ‘Derin Zaman: Maddenin Sûretleri’

Sinem Dişli’nin ‘Derin Zaman: Maddenin Sûretleri’ başlıklı sergisi, 4 Mart’a kadar Martch Art Project’in Pera ve Piyalepaşa‘daki iki mekânında eş zamanlı olarak izleyiciyle buluşuyor. Dişli’nin heykel, fotoğraf, yerleştirme ve video gibi çeşitli sanat pratiklerini bir araya getirdiği son dönem üretimlerinden oluşan bu sergi, doğayı kendimizden ayırarak nasıl tanımladığımıza ve tarihi nasıl kurguladığımıza bakıyor. Dişli, paleontoloji, jeoloji, mineraloji ve biyoloji gibi alanlarda kullanılan bir takım bilimsel metodolojilerden yola çıkarak insanın geçmişi ve doğayla ilişkisine dair spekülatif bir anlatı kuruyor. Sanatçının yaklaşık on yıldır üzerine çalıştığı uygarlık tarihinin başlangıcı sayılan Mezopotamya ve son dönemde odaklandığı Karacadağ’da tuttuğu kayıtlardan yola çıkarak bir araya getirdiği ‘Derin Zaman’, tarih yazımının çeşitli tezahürlerini eleştirel bir mesafeden ele alırken Dişli’nin yakın gelecekte farklı biçimlerde sunmayı planladığı hayali bir müzenin de ilk eskizini oluşturuyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün