Ceysi Kazado/Diyetisyen
Avokado, kremsi dokusu ve hafif tadından dolayı son zamanların en popüler meyveleri arasında yer almaktadır. Avokado, C, E, K ve B6, B2, B3, B5 vitaminlerinin yanı sıra folat, magnezyum ve potasyum kaynağıdır. Sağlıklı bir sindirim sistemi için gerekli olan lif bakımından zengindir. Avokado, yüksek oranda yağ içermektedir. Bu yağ oranının yüzde 60'ı doymamış yağlardır, bu da araştırmaların kalp hastalığına karşı korunmaya ve kan basıncını düşürmeye yardımcı olduğunu göstermektedir. Yağ ve lif içeriği iştah düzenlemeye yardımcı olarak tokluk hissi sağlar.
Avokado Puding
Servis için:
Nasıl Yapılır?
Avokadoyu enlemesine ikiye kesin, çekirdeğini çıkarın ve kabuğunu soyun. İri parçalar halinde doğradığınız avokadoyu, soyup böldüğünüz muzla birlikte mutfak robotu ya da rondodan geçirin. Karışım pürüzsüz hale geldikten sonra bir karıştırma kabına alın. Üzerine toz kakao, bal ve vanilyayı ekleyerek karıştırın. Karışımı servis kaselerine paylaştırın. Buzdolabında soğuttuktan sonra arzuya göre muz dilimleriyle servis yapın. Afiyet olsun.
Mart ayı meyveleri: Limon, elma, çağla, portakal, avokado, muz.
Mart ayı sebzeleri: Karnabahar, kereviz, pırasa, ıspanak, enginar, kuşkonmaz, turp, roka, pazı, brokoli.