Galatasaray´dan 111 milyon Euro transfer harcaması

Galatasaray Divan Kurulu Üyesi Hayri Kozak, kulübün bu sezon transferde toplam 111,6 milyon Euro´luk bonservis ve ücret harcaması yaptığını belirtti.

Spor
22 Mart 2023 Çarşamba

Galatasaray Divan Kurulu'nun önde gelen isimlerinden ve eski yönetim kurulu üyelerinden Hayri Kozak, Dursun Özbek yönetiminin transfer harcamasına tepki gösterdi. Kozak, yaklaşık 45 dakika süren uzun konuşmasında bu sezon transfer edilen oyunculara taahhüt edilen bonservis ve ücret ödemlerine dair yaptığı araştırmanın sonuçlarını açıkladı.

Kozak, verdiği rakamlar için "Yanlışsa benim. Ben rezil olurum" diyerek Galatasaray'ın bu sezon toplam 16 yabancı ve sekiz yerli futbolcu aldığını hatırlattı. Yaptığı hesaplamada vergi tutarının dahil olmadığını kaydeden Kozak, "10 kişiye sordum ama bir türlü öğrenemedim verginin ne kadar olduğunu" dedi.

Kozak, 16 yabancı futbolcuya toplam 87 milyon Euro bonservis ve ücret ödemesi yapılacağını söyledi. Kozak, sekiz yerli futbolcunun kulübe faturasının da 24,6 milyon Euro olduğunu kaydetti. Kozak, "Toplamdaysa 111 milyon 600 bin Euro tutuyor. Türk Lirası olarak ise yaklaşık 2 milyar 200 milyon... Vergi oranıyla birlikte 2,5 milyar lirayı buluyor" dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün