Nazi selamından sonra UÖML ve ÜAL bir arada

Toplum
23 Mart 2023 Perşembe

Salı günü, ÜAL’den bir heyet, UÖML’yi ziyaret etti. Ziyaretçiler, Vakıf Başkanı, Vakıf Üyeleri, Genel Müdür, Eğitim Koordinatörü, Lise Müdür ve Müdür Yardımcımız ile futbol takımında oynayan bazı öğrencilerimizin de içinde olduğu öğrenci temsilcileriyle bir araya geldi.

Buluşmada Üsküdar Amerikan Lisesi heyetinden Okul Müdürü, Müdür Yardımcısı, Takım Koçu, Takım Kaptanı ve öğrenci temsilcileri, söz alarak özürlerini iletti; her türlü ayrımcılığa, antisemitizme karşı sıfır tolerans çizgisinde olduklarını, iki okulun iş birliği ile bu konularda eğitimler ve programlar düzenlemeye hazır olduklarını dile getirdiler.

Toplantıda söz alan öğrenciler, özrü kabul ettiklerini belirterek olaya karışan öğrencilere uygulanacak yaptırımlardan, Üsküdar Amerikan Lisesinin bu öğrencilere ve tüm okul geneline verecekleri Holokost eğitimlerinden haberdar olmak istediklerini ifade etti. Toplantı, bundan sonra bu tür olayların yaşanmaması için, sıfır tolerans gösterilmesi ve Holokost eğitimin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması konusunda fikir birliğine varılarak sona erdi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün